• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Regions' Cup. Tragerea la sorți pentru faza preliminară a Cupei Regiunilor

07 dec 2023 de Svetlana Tataru

S-au stabilit adversarele de la UEFA Regions' Cup. Tragerea la sorți pentru faza preliminară și intermediară a Cupei Regiunilor UEFA 2024/25 a avut loc la Nyon, pe 7 decembrie, marcând revenirea competiției europene pentru amatori într-o nouă ediție. Moldova a fost reprezentată la eveniment de Alexandru Golban, directorul selecționatelor specializate FMF.  Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a, alături de Spania, Bulgaria, Belarus. În total, 36 de asociații vor lupta pentru titlul de campioană. Malta și San Marino vor fi reprezentate de echipe naționale amatoare, iar restul - de formații regionale care vor câștiga competițiile locale din țările lor. Albania va participa pentru prima dată, în timp ce Armenia revine după 13 ani de absență.

 

Etapa preliminară

Grupa A: Estonia, Albania, Armenia

Grupa B: Azerbaidjan, Suedia, Georgia 

 

Câștigătoarele grupelor A și B vor promova în faza intermediară.

 

Etapa intermediară

Grupa 1: Polonia, Ucraina, Israel, Kazahstan

Grupa 2: Portugalia, Anglia, Finlanda, Letonia

Grupa 3: Serbia, Slovacia, Țara Galilor, Macedonia de Nord

Grupa 4: Republica Irlanda, Elveția, Irlanda de Nord, câștigătoarea Grupei B

Grupa 5: Cehia, Bosnia și Herțegovina, Scoția, câștigătoarea Grupei A

Grupa 6: Turcia, Ungaria, San Marino*, Slovenia

Grupa 7: Spania, Bulgaria, Belarus, Moldova

Grupa 8: Croația, Italia, România, Malta*

 

În urma tragerii la sorți s-a stabilit că Belarus va fi gazda meciurilor din cadrul grupei 7 a Cupei Regiunilor UEFA 2024/25. Mini-turneul va avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2024.

 

Echipele din 30 de asociații participante cu cei mai mari coeficienți de competiție vor începe competiția din faza intermediară, în timp ce celelalte șase vor evolua mai întâi în runda preliminară pentru a completa cele două locuri rămase în faza intermediară.

 

Toate meciurile din runda preliminară se vor juca până la 31 iulie 2024, în timp ce partidele din faza intermediară - înainte de 6 decembrie 2024. Câștigătoarele celor opt grupe din faza intermediară vor juca ulterior în faza finală, ce va avea loc în primele două săptămâni ale lunii iunie sau iulie 2025 și va fi găzduită de una dintre echipele calificate.

 

Aceasta va fi cea de-a 13-a ediție a UEFA Regions' Cup. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.

foto: UEFA