• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa a 14-a în cifre

04 dec 2023 de Reporter FMF

*În 4 meciuri au fost marcate 15 goluri (gazdele – 5, oaspeţii – 10), în mediu – 3,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului în 56 meciuri s-au înscris 168 de goluri (gazdele – 90, oaspeţii – 78), în medie - 3 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câștigat câte 2 meciri. De la începutul campionatului gazdele au câștigat 25 meciuri, oaspeții – 24, iar 7 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocuri Spartanii Sportul – Petrocub (0-7) din etapa a 14-a.

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Eugen Zasavițchi (Dacia Buiucani) a transformat un penalty în meciul cu Zimbru. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 20 de penalty-uri, dintre care 16 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii, antrenorii și staful tehnic cu 10 cartonaşe galbene. În total de la începutul campionatului au fost acordate 232 cartonașe galbene.

 

*În această etapă au fost arătate două cartonașe roșie, lui Igor Lambarschi și Vadim Paireli (ambii de la Zimbru). De la începutul camionatului au fost arătate 6 cartonașe roșii.

 

*Radu Gînsari (Milsami) și Amine Talal (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 goluri. Nicolai Solodovnicov (FC Florești) și Henrique Luvannor (Sheriff) au înscris câte 7 goluri, David Akpan Ankeye (Sheriff), Petru neagu, Andre Da Silva, Serhii Molochko (toți de la CSF Bălți), Nicky Cleșccenco, Mihail Platica și Vladimir Ambros (toți de la Petrocub) – câte 5.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.816 de spectatori, în mediu câte 704 de oameni pe meci. De la începutul campionatului meciurile au fost urmărite din tribune de 49.365 de spectatori, în mediu câte 881 de oameni pe meci.

 

*Mijlocașul echipei FC Florești, Maxim Mihaliov (37 de ani) a stabilit un nou record la numărul de meciuri disputate în Super Liga. La moment, el a jucat 446 de meciuri. Mihaliov l-a depășit cu un meci pe regretatul Serghei Stroenco.