• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. S-au stabilit finalistele Campionatului Național WU12

23 noi 2023 de Svetlana Tataru

Pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie 2023 a fost desfășurată etapa regională a Campionatului Național WU12, la care au participat 22 de echipe din patru regiuni ale Moldovei (Est, Centru, Sud și Nord). În cadrul acesteia au fost disputate 83 de meciuri cu 299 jucători înregistrați și 350 goluri marcate. Topul golgheterelor competiției este condus de Alexandra Cercel, cu 31 de goluri la activ. 

 

Clasamentul marcatoarelor WU12:

31  Goluri  - Alexandra Cercel (FC Chișinău)
25  Goluri -  Vitalia Roșca (ȘS Telenești)
23  Goluri  - Ina Colun (CS Noroc Nimoreni)
21  Goluri  - Patricia Lungu (FC Steaua Nordului)
15  Goluri  - Irina Marcova (ȘS Taraclia)
12  Goluri  - Sabina Canațui (FC Chișinău)
10  Goluri  - Liubov Buluc (FC Chișinău)

 

Etapa finală a Campionatului Național Liga WU12 la fotbal feminin este programată pentru luna martie 2024. În urma clasamentului au fost stabilite câte două echipe finaliste din fiecare regiune, după cum urmează:

Regiunea Nord – FC STEAUA NORDULUI și FC BELCENKA

Regiunea Centru – FC CHIȘINĂU și CS NOROC NIMORENI

Regiunea Sud – FC PETROCUB și ȘS TARACLIA

Regiunea Est – PGU-ȘS-4 LEGIA-ALGA și CF NISTRU-CIOBURCIU

 

Amintim că Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu programul de dezvoltare a fotbalului feminin FIFA, a lansat în premieră pentru țara noastră, LIGA WU12, o nouă competiție implementată, în special, pentru tinerele jucătoare născute în anii 2011-2013. Organizarea campionatului național Liga WU12 reprezintă una dintre prioritățile FMF, ce are drept scop creșterea durabilă a participării fetelor în fotbal și asigurarea unei competiții naționale la categoria de vârstă sub 12 ani.