• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 19. Lotul Moldovei pentru meciurile din preliminariile Campionatului European

03 noi 2023 de Svetlana Tataru

Selecționerul Andrei Corneencov a anunțat lotul Naționalei Moldovei U19, care va intra în cantonament la CPSM din Vadul lui Vodă, în perioada 11-14 noiembrie. Juniorii sunt în ultimele pregătiri înaintea meciurilor din preliminariile Campionatului European, programate pentru 15, 18 și 21 noiembrie, în Georgia, contra selecționatelor din Spania, Cipru și Georgia.

 

Pentru acest turneu, selecționerul U19 a convocat următorul lot de jucători născuți în anii 2005-2006:

Portari: Serghei Obîscalov (FC Sheriff), Ciprian Tuhar (FC Zimbru)

Fundași: Artiom Dijinari, Stanislav Greșciuc, Vladislav Iațco (toți, FC Sheriff), Denis Baciu (Dacia Buiucani), Mihail Gherasimencov (Vancouver Whitecaps), Danil Andreiciu (AF Radu Rebeja LIMPS)

Mijlocași: Ștefan Bîtcă (FC Zimbru), Denis Guspit, Nichita Sandețchi (ambii, FC Sheriff), Cristian Păscăluță (CSF Bălți), Stanislav Petruță (FC Zlin), Pavel Nazari (Spartanii Sportul), Ovidiu David, Alexandru Mardari (ambii, AF Radu Rebeja LIMPS)

Atacanți: Dan Boțan, Denis Pleșca, Vitalie Guțu (toți, FC Sheriff), Vlad Lupașco (Dacia Buiucani)

 

Programul complet al Naționalei Moldovei U19 în preliminariile Campionatului European îl găsiți aici:

15 noiembrie 2023: Cipru - Georgia, Spania - MOLDOVA

18 noiembrie 2023:  Georgia - MOLDOVA, Spania - Cipru

21 noiembrie 2023: Georgia - Spania, MOLDOVA - Cipru

 

Mini-turneul de calificare va fi organizat în Georgia, în perioada 15-21 noiembrie 2023. Echipa noastră va juca în grupa a 6-a, din care mai fac parte Spania, Georgia și Cipru. 

 

În etapa de elită a Campionatului European U19 din 2024 se vor califica primele două echipe din fiecare gupă și selecționata de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe.  

Portugalia este naționala calificată direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Gazda turneului final, Irlanda de Nord, este și ea calificată direct la EURO U19, ediția 2024.