• Fii alături de Echipa Țării

Delegări UEFA. Reprezentanta FMF la Campionatul European WU17

03 noi 2023 de Reporter FMF

Specialiștii calificați din Republica Moldova, acreditați de UEFA, se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida UEFA.

 

În acest sens, Svetlana PATRAȘ a fost numită în calitate de observatoare de arbitri la meciurile din cadrul grupei B5 a Campionatului European la fotbal feminin WU17, ediția 2024. Turneul se va desfășura între 04 - 10 noiembrie în Lituania.

 

Federația Moldovenească de Fotbal are în prezent 4 persoane acreditate în calitate de Observatori de arbitri la competițiile UEFA: 2 la masculin și 2 la feminin.    

 

Pe lângă observatori de arbitri, FMF are și 18 arbitri acreditați de UEFA pentru a conduce meciuri internaționale. Dintre aceștia, 9 (3 centrali și 6 asistenți) la fotbalul masculin, 6 (2 centrali și 4 asistente) la feminin, 1 la futsal masculin și 2 la fotbal pe plajă masculin.

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!