• Fii alături de Echipa Țării

LIVE. Etapa finală a Turneului Republican ,,Cupa Guvernului”

27 oct 2023 de Reporter FMF

 

Astăzi, 27 octombrie, începând cu 10:00, va avea loc etapa finală a Turneului Republican de Fotbal „Cupa Guvernului. Evenimentul, organizat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC), se va desfășura pe stadionul Zimbru din Capitală și va fi transmis în direct de postul de televiziune WE Sport, dar și de site-ul FMF (de la 12.00).

 

Șase echipe, din mai multe multe instituții de învățământ din țară, vor lupta pentru trofeul competiției și titlul de cea mai bună formație a turneului.

LT ,,Mihail Sadoveanu”, c. Fîrlădeni, r-nul Căușeni

LT ,,Boris Ianacoglo ”, c. Copceac, r-nul Ceadîr-Lunga

LT ,,Olimp”, or. Sângerei

LT ,,M. Eminescu”, mun. Bălți

LT ,,Iulia Hașdeu”, mun. Chișinău

Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare”, or. Nisporeni

 

Competiția se desfășoară în două etape. Inițial, echipele au fost divizate în două grupe unde vor juca câte 2 meciuri. Ulterior, primele două clasate din cele 2 grupe vor accede în etapa finală a turneului. Ocupantele locului 2 vor evolua în finala mică, și respectiv, cele de pe primele locuri vor lupta pentru trofeul „Cupa Guvernului”.

 

„Cupa Guvernului” reprezintă un eveniment important în viața sportivă a elevilor din Republica Moldova. Competiția contribuie la dezvoltarea fotbalului juvenil în țară și la promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor.