• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Leo Saca a debutat în UEFA Youth League cu FC Barcelona U19

25 oct 2023 de Svetlana Tataru

Leonardo Saca a evoluat astăzi pentru prima dată în componența formației FC Barcelona U19 în UEFA Youth League, competiție destinată celor mai bune echipe de tineret din Europa. Partida contra formației Shakhtar Donetsk, disputată pe Estadi Johan Cruyff din Sant Joan Despí, Spania, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0. Jucătorul moldovean a intrat pe teren în minutul 90 al meciului, după ce arbitrul a dictat 5 minute de prelungiri. 

 

Recent, Leonardo Saca a marcat de două ori în partida împotriva celor de la FE Grama, contribuind la câștigul echipei FC Barcelona U19 în Liga Națională Juvenilă. Moldoveanul s-a ales și cu un cartonaș roșu în același meci. Leo are la activ 4 goluri marcate în cele 5 etape, fiind printre golgheterii competiției.

 

Amintim că Leonardo Saca, în vârstă de 16 ani, și-a făcut debutul pentru naționala de tineret U21 a Republicii Moldova, în duelul cu Suedia, din preliminariile pentru EURO 2025, la 13 octombrie 2023. Tânărul a semnat în 2020 un contract de 3 ani cu Academia FC Barcelona pe când avea doar 13 ani.

foto: Anna Rotary