• Fii alături de Echipa Țării

Presa sportivă din Moldova a câștigat turneul internaţional din Armenia

23 oct 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Echipa APSM a ocupat primul loc la turneul internaţional de fotbal pentru jurnalişti ce s-a desfășurat în Armenia. După o remiză la debutul competiției, echipa Moldovei a obținut 6 victorii consecutive, adjudecându-şi un nou titlu. Cronicarii moldoveni au participat, în premieră, la Turneul Internaţional de fotbal din Syunik (Armenia).

 

Este de menționat că în cadrul competiției au concurat echipele naționale a 7 țări – Armenia, România, Egipt, Georgia, Cermania, Lituania și Moldova. 

Jurnaliștii moldoveni au acumulat 19 puncte. În primul meci au remizat cu 0:0 contra echipei Capan din Armenia, apoi au învins reprezentativele din Egipt cu scorul de 4:1, Germania – 9:0, Lituania – 2:0, România – 3:0, Erevan (Armenia) – 4:1, Georgia – 10:1).

Formația din Moldova a fost reprezentată de jurnaliştii Oleg Bilsagaev, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Alexandru Rusu, Ion Fuștei, Nicolai Iurcovschi, Sergiu Carauş, Radu Pegza, Serghei Ursul, și Eduard Ciobanu.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Alexandru Fosa (Jurnal TV). 

 

„Mă bucur foarte mult că echipa noastră a câștigat acest turneu. Mulțumim tuturor partenerilor, inclusiv Federației Moldovenești de Fotbal. Împreună reuşim lucruri frumoase, menite să contribuie la crearea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe arena internaţională”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

 

Reamintim că echipa presei sportive din Moldova a câștigat, de-a lungul anilor, zeci de premii, printre acestea se numără Jocurile Olimpice pentru mass media de la Cannes (Franța) din 2003. În 2019, jurnaliștii moldoveni și-au adjudecat titlul la campionatul țărilor Est-Europene și Balcanice, precum şi la turneul Internaţional printre jurnalişti desfășurat la Druskininkai, Lituania. În 2021, echipa APSM a ocupat primul loc la același turneu internaţional de fotbal pentru jurnalişti din Druskininkai, Lituania, apoi a urmat competiția din Egipt, dar și triumful de la Media Cup Tbilisi 2021, găzduit de capitala Georgiei. În 2023 a mai învins competițiile pentru cronicarii sportivi ce au avut loc la Chişinău şi Pazardjik (Bulgaria).

 

Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări jurnaliștilor sportivi pentru încă un succes înregistrat pe arena internațională. Împreună dezvoltăm fotbalul moldovenesc!

foto: Asociaţia Presei Sportive din Republica Moldova