• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Declarațiile jucătorilor după victoria cu Macedonia de Nord

18 oct 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de tineret U21 a învins selecționata similară a Macedoniei de Nord, în cel de-al cincilea meci din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2025. Partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău s-a încheiat cu scorul de 2-1 pe tabela de marcaj, deși echipa noastră a jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Daniel Danu în minutul 51. După 5 etape, Moldova ocupă locul 4 în grupa C, cu 6 puncte, fiind depășită de Suedia șI Georgia care sunt la egalitate de puncte, 7 la activ, dar și de Țările de Jos, care au 12 puncte.

Vă prezentăm mai jos, declarațiile lui Vlad Răileanu, cel care a deschis scorul în minutul 55 în meciul cu Macedonia de Nord, dar și ale lui Leo Saca, care a debutat la Naționala U21 în partida cu Suedia, de pe 13 octombrie.

 

Vlad Răileanu

„Avem o victorie mult așteptată, cu doar 10 tineri pe teren. Am dat tot ce avem mai bun și am muncit împreună ca o echipă, nu a existat nimeni care să dea mânele jos pentru nicio clipă. Ne-a dezechilibrat cartonașul roșu, dar până la final am reușit ceea ce ne-am propus. Urmează partida cu Gibraltar. Cred că va fi un meci și mai dificil ca cel din debutul preliminariilor, dar sperăm să arătăm un joc bun.”

 

Leo Saca

„Astăzi nu am fost pe teren, dar mă bucur pentru victoria echipei noastre. E una binemeritată. Sunt foarte fericit. E o experiență frumoasă să joci pentru națională, am simțit-o în partida cu Suedia. Colegii m-au primit cu brațele deschise, în pofida diferenței de vârstă. Sunt ca acasă. Sper să fiu convocat și în partida cu Gibraltar și să marchez pentru Moldova.”

foto: Anna Rotary