• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Asociațiile raionale de fotbal. Seminar internațional în Bulgaria

18 oct 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Conform programului de activitate al FMF pentru acest an, în perioada 16-19 octombrie, în orașul Varna, Bulgaria, are loc un seminar informativ comun cu participarea oficialilor Asociaţiilor Raionale de Fotbal din Moldova și Asociațiilor Regionale de fotbal din Bulgaria.

 

Federatia Moldovenească de Fotbal este reprezentată de președintele FMF Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi, secretarul general adjunct, Nicolae Cebotari, șeful Serviciului relații cu membrii afiliați FMF Vadim Șargarovschi, directorul tehnic Dănuț Oprea, managerul adjunct Licențiere cluburi Ion Poalelungi, managerul Grassroots Valentin Chicu, managerul Dezvoltare competiții FMF Anatol Ostap, managerii regionali de dezvoltare a fotbalului Vitalie Lungu, Serghei Ursul și Iurii Covtun.

 

Seminarul de la Varna este o nouă experiență internațională pentru asociaţiile municipale, regionale și raionale din Republica Moldova. Conducătorii tuturor celor 40 de asociații participă la acest seminar informativ comun cu colegii de la Federațiile Regionale de fotbal din Bulgaria. În cadrul întrunirii, oficialii ARF s-au familiarizat cu diverse aspecte ce țin de activitatea fotbalistică din Bulgaria și au făcut un schimb de opinii și experiențe privind dezvoltarea fotbalului la nivel regional, precum și inițierea unor proiecte comune la nivel local.

 

Managerii de dezvoltare FMF au venit în fața participanților cu o prezentare despre fotbalul din regiuni, selecționatele regionale și proiectele Grasroots implementate în Republica Moldova de către FMF.

 

Borislav Popov, secretarul general al Federației de fotbal din Bulgaria, Valentin Chakarov, directorul de competiții FFB și responsabil de asociațiile regionale din Bulgaria și Andrey Petrov, șeful Managementului Strategic al Federației de Fotbal din Bulgaria au avut și ei discursuri, prin care aui mulțumit FMF pentru oportunitatea acestui schimb de experiențe. Totodată, reprezentanții FFB au prezentat mai multe informații despre structura, activitatea și organizarea juridică a forului fotbalistic bulgar. Totodată, gazdele au abordat pe larg subiectul cu privire funcționarea și activitatea asociațiilor regionale din Bulgaria, colaborarea acestora cu forul fotbalistic central, autoritățile publice locale și centrale, organizarea competițiilor la nivel regional sau implementarea proiectelor de dezvoltare a fotbalului.

 

În deplasarea din Bulgaria, reprezentanții ARF-urilor din Republica Moldova au discutat detailat cu conducerea FMF diverse aspecte care vizează activitatea fotbalistică pe plan intern și inovațiile, care ar putea fi preluate de la colegii din Bulgaria.  

 

În anul 2016 Federația Moldovenească de Fotbal a organizat un eveniment similar în colaborare cu Federația Română de Fotbal. În 2018 oficialii asociațiilor raionale din Moldova au participat la o ședință comună cu colegii din Ucraina, în 2020 au participat la seminarul cu oficialii din Belarus, iar în 2022, cu cei din Letonia.