• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala. Ultimele pregătiri și declarații ale tricolorilor înainte de meciurile cu Suedia și Polonia

10 oct 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

 

Naționala Moldovei a efectuat penultimul antrenament la CPSN de la Vadul lui Vodă, înainte de meciurile cu Suedia și Polonia, iar astăzi tricolorii pleacă spre Suedia, unde vor disputa un amical cu selecționata țării-gazdă. Ulterior vor pleca spre Varșovia unde vor întâlni Polonia, într-un meci din etapa a 6-a a preliminariilor Campionatului European 2024. Vă prezentăm în galerie câteva imagini de la penultimul antrenament, dar și declarațiile selecționerului Serghei Cleșcenco, ale portarului Cristian Avram și atacantului Vitalie Damașcan dinaintea deplasarii.

 

„Am efectuat un antrenament deplin pentru a ne pregăti intensiv de meciurile ce urmează. Băieții sunt bine, au câteva traume mici, dar stafful medical le oferă tot suportul necesar. Avem 4 nume noi în acest lot. Încercăm să testăm cât mai mulți jucători să vedem cât de pregătiți sunt să ajute Naționala. Dacă îi convocăm, rezultă că vedem un potențial în ei. Noi nu facem diferențe între meciuri amicale sau cele din competițiile internaționale. Primul nostru obiectiv este Suedia. Știm că e o adversară puternică. Nu va fi un meci ușor, dar fotbalul este imprevizibil. Și asta am demonstrat-o recent cu Naționala.”, a precizat Serghei Cleșcenco.

 

„Este mereu plăcut să revenim la Națională. Suntem în pregătire pentru 2 meciuri cu adversari puternici, însă obiectivele noastre sunt ca să progresăm cu fiecare joc și să obținem rezultate frumoase. Asta e ceea ce ne dorim cu toții”, afirmă Cristian Avram, portarul naționalei.

 

„Avem doar emoții pozitive după ultimele meciuri de la Națională. Atmosfera e foarte frumoasă în echipă. Cu toții ne dorim să contiuăm acest parcurs. Tratăm orice meci, fie el și amical, cu același grad de seriozitate. Sperăm să continuăm seria de rezultate bune.”, susține și Vitalie Damașcan.

 

Amintim că Moldova va întâlni Suedia pe 12 octombrie, de la ora 20:00, la Solna, într-un meci amical, iar apoi, pe 15 octombrie, de la ora 21:45, va juca tot în deplasare, cu Polonia, la Varșovia, într-o partidă din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024.

 

Citește și...

Lotul Moldovei pentru meciurile cu Suedia și Polonia

Naționala, reunită pentru meciurile cu Suedia și Polonia 

foto: Oleg Bilsagaev