• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

LIVE 11:00. Under 15. Moldova - România

09 oct 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de juniori Under 15 a Moldovei joacă astăzi cel de-al doilea amical, din cele două programate, cu selecționata similară a României. Partida de la Centrul de Pregătire a Selecționatelor din Vadul lui Vodă va fi transmisă în direct de site-ul nostru, începând cu ora 11:00. Primul meci s-a încheiat cu o remiză, scor 1-1.

 

Pentru aceste meciuri, selecționerul Andrei Radiola a convocat următorii jucători născuți în anul 2009:

Portari: Andrei Cebotari (CS Getica), Eduard Cușnir (AF Radu Rebeja LIMPS), Alexandru Călin (CSCT Buiucani)

Fundași: Chiril Lisnic, Darius Carchilan (ambii, AF Radu Rebeja LIMPS), Marius Roșioru (CSCT Buiucani), Nazar Sibicheev (AF Sheriff), Vlad Tenti, Ștefan Bodrug (ambii, AF Zimbru), Chiril Guțul (ȘSSF-FC Bălți), Artiom Bulat (SC Calgary Foothils)

Mijlocași: Maxim Calasnicov (AF Sheriff), Dorin Panaghiu, Toma Turetchi,  Ovidiu Anton (toți, AF Radu Rebeja LIMPS), Alexandru Coman, Nichita Ratmir (ambii, AF Zimbru)

Atacanți: Timofei Rusu (AF Zimbru), Egor Ciofu, Luca Stratulat, Alexandru Nicolau (toți, AF Radu Rebeja LIMPS), Adrian Murchin (CSCT Buiucani), Alexandru Gore (Getica), Daniel Armașu (Girona)

 

Noua selecționată a Moldovei Under 15 a fost formată în luna iunie curent, în baza jucătorilor născuți în anul 2009. În perioada 23-25 iunie, 49 de jucători au fost convocați la Centrul echipelor naționale de la Vadul lui Vodă pentru o acțiune de selecție. Tinerii viitori fotbaliști au fost împărțiți în două echipe, selecționata cluburilor de elită și reprezentativa regiunilor. 

Amintim că juniorii moldoveni au înregistrat primele succese internaționale la Turneul de Dezvoltare UEFA din Estonia, care a avut loc la sfârșitul lunii august. Selecționata Under 15, pregătită de Andrei Radiola, a obținut 2 victorii, după ce în meciul de debut, din 22 august, a învins echipa țării-gazdă, Estonia, cu 4-2, iar la 24 august s-a împus în fața Bosniei și Herțegovina cu 5-4 la loviturile de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar. Moldova a cedat doar în ultima partidă, 0-1 cu Azerbaidjan.