• Fii alături de Echipa Țării

UEFA. Delegări ale reprezentanților FMF

02 oct 2023 de Svetlana Tataru

Specialiștii calificați din Republica Moldova, acreditați de UEFA, se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida UEFA.

 

Pentru începutul lunii octombrie, două reprezentante ale FMF vor activa la turneul de fotbal feminin din cadrul Grupei B3 a preliminariilor Campionatului Mondial WU17. Elena Gobjila (foto) ajutată de asistenta Ana Ciobotaru (foto) vor arbitra partidele dintre selecționatele Croației, Azerbaidjanului, Maltei și Luxenburgului. Meciurile vor avea loc în perioada 2 - 10 octombrie, în Croația.

Pe 3 octombrie, reprezentantul FMF, Vladimir Antonov, va activa în calitate de observator de arbitri la un meci din faza grupei B a Ligii Campionilor, ediția 2023/24. Vladimir Antonov a fost solicitat de UEFA pentru partida Lens-Arsenal, programată pentru ora 21.00, pe stadionul Bollaert-Delelis.

Alți 6 arbitri vor lucra la meciurile din UEFA Youth League. Ion Orlic, Anatolie Basiul și Ghenadii Lisița vor arbitra partida dintre Universitatea Craiova (România) - Partizan (Serbia), iar Roman Jitari, Vadim Vicol și Alexandru Sajin - meciul dintre Antverpen (Belgia) și Shakhtar Donetsk (Ucraina). Ambele partide sunt programate pentru 4 octombrie.

 

Cu un total de 18 arbitri acreditați de UEFA, FMF se bucură de o prezență semnificativă în rândul oficialilor internaționali. Din acești arbitri, 9 sunt implicați în fotbalul masculin (3 arbitri centrali și 6 arbitri asistenți), 6 sunt activi în fotbalul feminin (2 arbitri centrali și 4 arbitri asistenți), 1 în futsal masculin și 2 în fotbal pe plajă masculin.

În plus, Federația Moldovenească de Fotbal are și 4 reprezentanți acreditați de UEFA în calitate de observatori de arbitri, 2 la fotbalul masculin și 2 la fotbalul feminin.

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!