• Support National Team

Comunicate

Deciziile Comisiei de Disciplină a FMF

29 sep 2023 de Svetlana Tataru

La ședința din 26 septembrie, Comisia de Disciplină a FMF a examinat materialele Comitetului Executiv FMF, precum și abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile campionatului R. Moldova la fotbal, Super Liga, Liga 1, Liga 2, copii și juniori, ediția 2023/24:

 

1.  Examinând raportul de joc și materialele video/foto al meciului FC ZIMBRU – FC SHERIFF, din data de 24.09.2023 (Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Super Liga, etapa a VI-a) s-a constatat că în minutul 24’, min 30’, min 41’ și min  58’, min 60’, min 83’ și min 87’ al meciului, fanii FC ZIMBRU, au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei vizitatoare. De asemenea în minutul 1’ al meciului și la final de meci, fanii FC ZIMBRU au aprins fumigene și produse pirotehnice din sectorul 8 al stadionului, câteva din ele au fost aruncate în teren și au deteriorat covorul cu acoperire artificială din jurul terenului natural de fotbal. La final de meci terenul a fost invadat de către un număr mare spectatori (peste 100 de persoane), în mare parte aceștia fiind copii, care au intrat în teren pentru a face poze cu jucătorii echipelor. De menționat că nimeni din acești suporteri nu a avut un comportament agresiv față de oficiali sau jucătorii și staff-ul ambelor echipe. În organizarea meciului au fost implicați un număr redus de specialiști care au asigurat securitatea meciului. Un astfel de comportament încalcă regulile de conduită a deținătorului de bilet. În legătură cu faptul că comportamentul respectiv contravine normelor de conduită generală al spectatorilor, și având în vedere faptul că atât administrația FC ZIMBRU, cât și fanii FC ZIMBRU, au fost avertizați despre gravitatea penalităților care vor fi aplicate ca urmare a săvârșirii repetate a incidentelor din cadrul meciurilor din sezoanele precedente, În temeiul art. 13, art. 54.2, art.58, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art.9.3, art.9.4, art.9.6 și art.9.7 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

1.1. A aplica sancțiune sub formă de amendă FC ZIMBRU, în mărime de 20 000,00  (douăzeci mii lei, 00 bani) lei (MDL), pentru nerespectarea prevederilor art.54.2 și art.58 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

1.2. A avertiza FC ZIMBRU, în cazul în care asemenea încălcări, în ceea ce privește nerespectarea condițiilor de organizarea e a meciului, se vor mai repeta, există riscul de a fi interzis accesul fanilor FC ZIMBRU la meciurile din deplasare a FC ZIMBRU și/sau accesul spectatorilor pentru meciurile de acasă al FC ZIMBRU,  conform art.58 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

PREZENTA DECIZIE ESTE CU DREPT DE ATAC ÎN TERMEN DE 7 (ŞAPTE) ZILE.

 

2. Examinând raportul de joc al meciului CSF BĂLȚI – FC PETROCUB, din data de 23.09.2023 (Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Super Liga, etapa a VI-a) s-a constatat că din considerente tehnice ecranul video electronic nu a funcționat pe întreaga perioadă a meciului. În temeiul art. 13, art.58, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art.9.3 și art. 9.6 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

2.1. A avertiza echipa CSF BĂLȚI, în legătură cu încălcarea cerințelor art. 9.3 și art.9.6 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

3. Examinând raportul de joc al meciului FC FLOREȘTI – DACIA BUIUCANI, din data de 23.09.2023 (Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Super Liga, etapa a VI-a) s-a constatat că echipa vizitatoare DACIA BUIUCANI a ajuns la stadion cu întârziere, din acest considerent ședința tehnică s-a desfășurat mai târziu decât era programată. La ședința tehnică a lipsit reprezentantul organelor de asigurare a ordinii publice, care a venit la stadion după încheierea ședinței tehnice. În temeiul art. 13, art.58, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art. 9.17, art.9.24 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

3.1. A avertiza echipa DACIA BUIUCANI, în legătură cu încălcarea cerințelor art.9.17 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

3.2. A avertiza echipa FC FLOREȘTI, în legătură cu încălcarea cerințelor art.9.24 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

4. Examinând raportul oficialilor meciului CF GHIDIGHICI – CSF LA FAMILIA, programat conform calendarului competițional pentru data de 23.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Liga 2, etapa a VII-a), s-a constatat că meciul a început cu întârziere din cauza absenței medicului. În temeiul art. 13, art.58, art.60, art.77, art.78, art.79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art. 18.5 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

4.1. A avertiza echipa CF GHIDIGHICI, în legătură cu încălcarea cerințelor art.18.5 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

5.  Examinând rapoartele de joc al meciului CF UNIVER – CF OLIMP, din data de 22.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Liga 1, etapa a V-a), s-a constatat că antrenorul principal al echipei CF UNIVER, Alexandr GHEORGHIEV, a manifestat un comportament nesportiv, protestând pe durata meciului și manifestând dezacord cu deciziile arbitrilor, pentru ce și a fost eliminat de pe banca tehnică în minutul 68’ al meciului. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

5.1. A suspenda pentru 1 (una) etapă de campionat Antrenorul Principal al CF UNIVER, Alexandr GHEORGHIEV pentru manifestarea comportamentului nesportiv și încălcarea prevederilor Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

5.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă Antrenorul Principal al echipei CF UNIVER, Alexandr GHEORGHIEV în mărime de 200,00 lei (două sute lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 40.1.c. al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

6. Examinând raportul oficialilor meciului EFA VISOCA – FC ȚARIGRAD, programat conform calendarului competițional pentru data de 16.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Liga 2, etapa VI-a), s-a constatat că echipa gazdă EFA VISOCA nu a oferit oficialilor raportul de meci printat. În temeiul art. 13, art.58, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art. 9.26 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

6.1. A avertiza echipa EFA VISOCA, în legătură cu încălcarea cerințelor art.9.26 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

7. Examinând raportul oficialilor meciului FC INTER SOROCA – FC GRANICERUL, programat conform calendarului competițional pentru data de 16.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Liga 2, etapa a VI-a), s-a constatat că meciul a început cu întârziere din cauza lipsei poliției. De asemenea, echipa gazdă a confirmat cu întârziere raportul de meci în programul electronic COMET. În temeiul art.13, art.58, art.60.10, art.77, art.78, art.79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art. 18.5 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

7.1. A avertiza echipa FC INTER SOROCA, în legătură cu încălcarea cerințelor art.18.5 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

7.2. A avertiza echipa FC INTER SOROCA, în legătură cu neprezentarea raportului de meci conform art.58.1 și art. 60.10 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 9.25 al Regulamentul Campionatului R. Moldova la Fotbal.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

8. Examinând rapoartele de joc al meciului ȘS UNGHENI U-14 – FC MILSAMI U-14, din data de 23.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24, Liga A, U-14, etapa a III-a), s-a constatat că, Reprezentantul  Oficial al echipei FC MILSAMI U-14, Radu BESETI, care nu se afla în zona tehnică, a adresat cuvinte necenzurate și injurii arbitrilor pe parcursul meciului. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

8.1. A suspenda pentru 3 (trei) etape de campionat Reprezentantul Oficial al echipei FC MILSAMI U-14, Radu BESETI, pentru folosirea cuvintelor necenzurate în adresa arbitrilor meciului și pentru încălcarea prevederilor Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

 

8.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă Reprezentantul  Oficial al echipei FC MILSAMI U-14, Radu BESETI în mărime de 3 000,00 lei (trei mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 40.6 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

9. Examinând rapoartele de joc al meciului ȘS SÎNGEREI–FC SÎNGEREI – ACADEMIA DE FOTBAL RADU REBEJA, din data de 22.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24, Liga Națională, etapa a VI-a), s-a constatat că, echipa vizitatoare s-a prezentat la meci fără legitimațiile jucătorilor. Începutul meciului s-a întârziat cu o oră și șaisprezece minute. În conformitate cu art.15, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art.5.15 «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24», și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

9.1. A avertiza echipa ACADEMIA DE FOTBAL RADU REBEJA, în legătură cu încălcarea cerințelor art.5.15 al «Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24».

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

10. Examinând raportul de joc și materialele video/foto al meciului FC ZIMBRU U-15 – CS REAL SUCCES U-15, din data de 24.09.2023 (Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, Liga Națională, U-15, etapa a IV-a) s-a constatat că în minutul 28’, 30’ și minutul 67’ al meciului, fanii CS REAL SUCCES, au aprins fumigene și produse pirotehnice din sectorul stadionului unde erau amplasați. În temeiul art. 13, art. 54.2, art. 56.1, art.58, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art.9.3, art.9.4, art.9.6 și art.9.7 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal», «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

10.1. A aplica sancțiune sub formă de amendă CS REAL SUCCES U-15, în mărime de 500,00  (cinci sute lei, 00 bani) lei (MDL), pentru nerespectarea prevederilor art.54.2 și art.58 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

10.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă FC ZIMBRU U-15, în mărime de 500,00  (cinci sute lei, 00 bani) lei (MDL), pentru nerespectarea prevederilor art.54.2 și art.58 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

11. Examinând rapoartele de joc al meciului SF START CHIȘINĂU U-12 – FC PETROCUB U-12, din data de 23.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24, Liga A, U-12, etapa a III-a), s-a constatat că, Antrenorul Principal al echipei FC PETROCUB U-12, Vadim CIORNÎI, aflându-se pe banca tehnică a adresat cuvinte necenzurate și injurii propriului jucător. Menționăm că meciul respectiv s-a organizat pentru Campionatul Republicii Moldova la Fotbal Copii și Juniori, vârsta sub 12 ani, în teren erau prezenți copii sub 12 ani și în tribune părinții acestora, alți spectatori și alți copii de aproximativ aceeași vârstă. Comportamentul manifestat de către Antrenorul Principal al echipei FC PETROCUB U-12, Vadim CIORNÎI, nu este unul decent și demn de antrenor, cu atât mai mult că antrenează copiii, care încă se află în perioada de dezvoltare și se bazează pe exemplele manifestate de către maturi. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

11.1. A suspenda pentru 3 (trei) etape de campionat Antrenorul Principal al echipei FC PETROCUB U-12, Vadim CIORNÎI, pentru folosirea cuvintelor necenzurate în adresa jucătorului echipei sale și pentru încălcarea prevederilor Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

11.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă Antrenorul Principal al echipei FC PETROCUB U-12, Vadim CIORNÎI, în mărime de 3 000,00 lei (trei mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 40.6 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

12. Examinând rapoartele de joc al meciului FC CHIȘINĂU WU-16 – FC MILSAMI WU-16, din data de 23.09.2023 (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga Națională, WU-16, etapa a II-a), s-a constatat că, Reprezentantul echipei FC MILSAMI WU-16, Adrian COROCHI, care nu se afla în zona tehnică, a adresat cuvinte necenzurate, injurii arbitrilor și a avut un comportament agresiv pe parcursul meciului. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

12.1. A suspenda pentru 3 (trei) etape de campionat Reprezentantul echipei FC MILSAMI WU-16, Adrian COROCHI, pentru folosirea cuvintelor necenzurate în adresa arbitrilor, pentru manifestarea comportamentului agresiv și pentru încălcarea prevederilor Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

12.2.  A aplica sancțiune sub formă de amendă Reprezentantul echipei FC MILSAMI WU-16, Adrian COROCHI, în mărime de 3 000,00 lei (trei mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 40.6 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

13. Examinând raportul oficialilor meciului CS NOROC NIMORENI WU-12 – FC CHIȘINĂU WU-12, programat pentru data de 23.09.2023, (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și juniori, Ediția 2023/24, Liga WU-12, Etapa II-a) s-a constatat că echipa FC CHIȘINĂU WU-12, a folosit jucători fără drept de joc pe parcursul meciului. În temeiul art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF»,  art. 5.6 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Feminin Ediția 2023/24» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

13.1. A anula rezultatul meciului CS NOROC NIMORENI WU-12 – FC CHIȘINĂU WU-12, programat pentru data de 23.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga WU-12);

13.2. A acorda înfrângere tehnică (0-3) echipei FC CHIȘINĂU WU-12, în cadrul meciului CS NOROC NIMORENI WU-12 – FC CHIȘINĂU WU-12, programat pentru data de 23.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga WU-12);

13.3. A acorda victorie tehnică (3-0) echipei CS NOROC NIMORENI WU-12, în cadrul meciului CS NOROC NIMORENI WU-12 – FC CHIȘINĂU WU-12, programat pentru data de 23.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga WU-12);

13.4. A suspenda pentru 5 (cinci) etape de campionat antrenorul echipei FC CHIȘINĂU WU-12, Natalia CLIPCA, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

14. Examinând raportul oficialilor meciului FC PGU-Ș.S.-4 LEGIA-ALGA WU-14 – FC CHIȘINĂU WU-14, programat pentru data de 24.09.2023, (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și juniori, Ediția 2023/24, Liga Națională, WU-14, Etapa II-a) s-a constatat că echipa FC CHIȘINĂU WU-14, a folosit jucători fără drept de joc pe parcursul meciului. În temeiul art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF»,  art. 5.6 din «Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Feminin Ediția 2023/24» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

14.1. A anula rezultatul meciului FC PGU-Ș.S.-4 LEGIA-ALGA  WU-14 – FC CHIȘINĂU WU-14 programat pentru data de 24.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga Națională, WU-14);

14.2. A acorda înfrângere tehnică (0-3) echipei FC CHIȘINĂU WU-14, în cadrul meciului FC PGU-Ș.S.-4 LEGIA-ALGA WU-14 – FC CHIȘINĂU WU-14 programat pentru data de 24.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga Națională, WU-14);

14.3. A acorda victorie tehnică (3-0) echipei FC PGU-Ș.S.-4 LEGIA-ALGA WU-14, FC PGU-Ș.S.-4 LEGIA-ALGA WU-14 – FC CHIȘINĂU WU-14 programat pentru data de 24.09.2023  (Campionatul R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24, Liga Națională, WU-14);

14.4. A suspenda pentru 5 (cinci) etape de campionat antrenorul echipei FC CHIȘINĂU WU-14, Natalia CLIPCA, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2023/24.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

15. Alte abateri disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile «Campionatului R. Moldova la Fotbal, Super Liga, Liga 1, Liga 2, Ediția 2023/24».

15.1. Conform rapoartelor de joc de la meciurile «Campionatului R. Moldova la Fotbal, Super Liga, Liga 1, Liga 2, Ediția 2023/24.

1.     FC ZIMBRU – FC SHERIFF (24.09.2023) – Super Liga,

2.     CF SPERANIS – FC FĂLEȘTI (22.09.2023) – Liga 1,

3.     CF UNIVER – CF OLIMP (22.09.2023) – Liga 1,

4.     FC ISKRA – FCM UNGHENI (23.09.2023) – Liga 1,

5.     FCM UNGHENI – FC SPERNAȚA DROCHIA (16.09.2023) – Liga 1,

6.     CF OLIMP – CF SPERANIS (15.09.2023) – Liga 1,

7.     CS ATLETIC STRĂȘENI – FC CONSTRUCTORUL LEOVA (16.09.2023) – Liga 2,

8.     FC CHIȘINĂU – FC SLOBOZIA MARE (16.09.2023) – Liga 2,

9.     CF EDINEȚ – CF RÎȘCANI (16.09.2023) – Liga 2,

jucătorii echipei:

1.     FC SHERIFF a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului;

2.     FC FĂLEȘTI a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului;

3.     CF UNIVER a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului;

4.     FCM UNGHENI a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului;

5.     FC SPERNAȚA DROCHIA a acumulat 5 (cinci) cartonașe galbene în timpul jocului;

6.     CF SPERANIS a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului;

7.     CS ATLETIC STRĂȘENI a acumulat 5 (cinci) cartonașe galbene în timpul jocului;

8.     FC CHIȘINĂU a acumulat 5 (cinci) cartonașe galbene în timpul jocului;

9.     CF RÎȘCANI a acumulat 4 (patru) cartonașe galbene în timpul jocului

Astfel, luând în considerație cele expuse mai sus, în conformitate cu art. 13, art.15, art.46.1.a, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», «Regulamentul Campionatului R. Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

15.1.1.  A sancționa FC SHERIFF cu amendă în mărime de 2000,00 (două mii) lei (MDL).

15.1.2.  A sancționa FC FĂLEȘTI cu amendă în mărime de 1000,00 (una mie) lei (MDL).

15.1.3.  A sancționa CF UNIVER cu amendă în mărime de 1000,00 (una mie) lei (MDL).

15.1.4.  A sancționa FCM UNGHENI cu amendă în mărime de 1000,00 (una mie) lei (MDL).

15.1.5.  A sancționa FC SPERANȚA DROCHIA cu amendă în mărime de 1000,00 (una mie) lei (MDL).

15.1.6.  A sancționa CF SPERANIS cu amendă în mărime de 1000,00 (una mie) lei (MDL).

15.1.7.  A sancționa CS ATLETIC STRĂȘENI cu amendă în mărime de 500,00 (cinci sute) lei (MDL).

15.1.8.  A sancționa FC CHIȘINĂU cu amendă în mărime de 500,00 (cinci sute) lei (MDL).

15.1.9.  A sancționa CF RÎȘCANI cu amendă în mărime de 500,00 (cinci sute) lei (MDL).

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

TERMENUL DE ACHITARE A AMENZII ESTE DE 30 (TREIZECI)  ZILE CALENDARISTICE.

 

15.2. Conform rapoartelor de joc de la meciurile Campionatului R. Moldova la Fotbal, Liga 1, Liga 2, Ediția 2023/24.

1.     CSF BĂLȚI – FC PETROCUB (23.09.2023) – Super Liga,

2.     CF UNIVER – CF OLIMP (22.09.2023) – Liga 1,

3.     FC ISKRA – FCM UNGHENI (23.09.2023) – Liga 1,

4.     SHERIFF-2 – FC ISKRA (15.09.2023) – Liga 1,

5.     CF RÎȘCANI – CF LOCOMOTIVA OCNITA (23.09.2023) – Liga 2,

6.     FC CHIȘINĂU – FC SLOBOZIA MARE (16.09.2023) – Liga 2,

7.     FC INTER SOROCA – FC GRANICERUL (16.09.2023) – Liga 2,

8.     EFA VISOCA – FC ȚARIGRAD (16.09.2023) – Liga 2,

9.     EFA VISOCA – FC ȚARIGRAD (16.09.2023) – Liga 2,

Jucătorul:

1)    Ioan-Călin REVENCO (FC PETROCUB) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Oprirea ocaziei evidente de gol” în minutul 90+4’ al meciului.

2)    Danil ZLATOVCEN (CF OLIMP) a fost eliminat de pe terenul de joc, după acumularea a două cartonașe galbene, pentru „Comportare nesportivă – Fault dur” și „Comportare nesportivă – Fault dur”  în minutul 75’ și 80’ al meciului.

3)    Egor BULAT (FC ISKRA) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Fault grosolan – Folosind forța excesivă prin alunecare a lovit adversarul” în minutul 74’ al meciului.

4)    Andrei NEGARA (FC ISKRA) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Fault grosolan – lovirea adversarului cu piciorul în genunchi” în minutul 28’ al meciului.

5)    Evgheni DOROFEEV (CF RÎȘCANI) a fost eliminat de pe terenul de joc, după acumularea a două cartonașe galbene, pentru „Comportare nesportivă – Întreruperea atacului de perspectivă” și „Comportare nesportivă – Întreruperea atacului de perspectivă”  în minutul 49’ și 65’ al meciului.

6)    Mihail CRAIU (FC SLOBOZIA MARE) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Comportament neadecvat – Folosirea cuvintelor necenzurate în adresa adversarilor și în adresa arbitrilor meciului” în minutul 37’ al meciului.

7)    Alexei BALEA (FC GRANICERUL) a fost eliminat de pe terenul de joc, după acumularea a două cartonașe galbene, pentru „Comportare nesportivă – Protest prin vorbe” și „Comportare nesportivă – Protest prin vorbe”  în minutul 62’ și 81’ al meciului.

8)    Octavian BACALÎM (FC ȚARIGRAD) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Oprirea ocaziei evidente de gol” în minutul 28’ al meciului.

9)    Victor IONIȚA (FC ȚARIGRAD) a fost eliminat de pe terenul de joc, după primirea cartonașului roșu direct, pentru „Oprirea ocaziei evidente de gol” în minutul 28’ al meciului.

Astfel, luând în considerație cele expuse mai sus, în conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.1.b, art.40.1.c, art. 40.2, art. 40.4, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 « Codul de Disciplină și Etică al FMF», «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal», art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F.», Comisia de Disciplină a F.M.F.,

D E C I D E:

15.2.1. A suspenda pe Ioan-Călin REVENCO (FC PETROCUB) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa FC PETROCUB cu amendă în mărime de 400,00 (patru sute) lei (MDL).

15.2.2. A suspenda pe Danil ZLATOVCEN (CF OLIMP) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa CF OLIMP cu amendă în mărime de 200,00 (două sute) lei (MDL).

15.2.3. A suspenda pe Egor BULAT (FC ISKRA) pentru 2 (două) etape de campionat.

A sancționa FC ISKRA cu amendă în mărime de 400,00 (patru sute) lei (MDL).

15.2.4. A suspenda pe Andrei NEGARA (FC ISKRA) pentru 3 (trei) etape de campionat.

A sancționa FC ISKRA cu amendă în mărime de 400,00 (patru sute) lei (MDL).

15.2.5. A suspenda pe Evgheni DOROFEEV (CF RÎȘCANI) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa CF RÎȘCANI cu amendă în mărime de 100,00 (una sută) lei (MDL).

15.2.6. A suspenda pe Mihail CRAIU (FC SLOBOZIA MARE) pentru 3 (trei) etape de campionat.

A sancționa FC SLOBOZIA MARE cu amendă în mărime de 2 000,00 (două mii) lei (MDL).

15.2.7. A suspenda pe Alexei BALEA (FC GRANICERUL) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa FC GRANICERUL cu amendă în mărime de 100,00 (una sută) lei (MDL).

15.2.8. A suspenda pe Octavian BACALÎM (FC ȚARIGRAD) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa FC ȚARIGRAD cu amendă în mărime de 100,00 (una sută) lei (MDL).

15.2.9. A suspenda pe Victor IONIȚA (FC ȚARIGRAD) pentru 1 (una) etapă de campionat.

A sancționa FC ȚARIGRAD cu amendă în mărime de 100,00 (una sută) lei (MDL).

 

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

TERMENUL DE ACHITARE A AMENZII ESTE DE 30 (TREIZECI) ZILE CALENDARISTICE

 

Atenție: Neexecutarea Deciziilor Comisia de Disciplină constituie o încălcare a regulamentelor FMF și reprezintă temei pentru aplicarea sancțiunilor suplimentare.