• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Valeriu Andronic: “La Naționala U16 sunt jucători talentați, cu un potențial foarte mare!”

24 mar 2020 de Victor Daghi

Antrenorul Naționalei de juniori U16 a vorbit pentru fmf.md despre cantonamentele de pregătire pe care le-a avut la Vadul lui Vodă și colaborarea fructuoasă cu selecționerul Engin Firat.

 

- În lunile februarie și martie ați efectuat două stagii de pregătire cu Naționala U16…  

- La aceste cantonamente am convocat 38 de jucători, atât de la echipele din campionatul intern cât și din străinătate. Din păcate, 5 jucători nu s-au prezentat din cauza accidentărilor, dar îmi propun să-i invit la următorul stagiu de pregătire. Am făcut cunoștință cu jucătorii, le-am explicat cerințele mele față de ei. Țin legătura cu antrenorii echipelor, părerea lor este importantă pentru mine.

Vreau să formăm un colectiv puternic și unit. Doar în asemenea condiții vom putea obține rezultate bune.  

 

- În afară de cei 43 de jucători, mai aveți în vizor și alți fotbaliști, care ar putea să întărească Naționala U16?

- Sigur că da. Selecția se va face în continuare, fiindcă la vârsta lor ei sunt în perioadă de pubertate. Sunt sigur că vor apărea și alți băieți noi, cu perspectivă.  

 

- Ați putea evidenția pe cineva dintre jucători?

- Fotbalul este un joc de echipă, de aceea acum este prematur de evidențiat pe cineva. Băieții sunt la o vârstă, la care totul se poate schimba peste câteva luni. Azi tu ești bun, joci meci de meci, iar peste 5-6 luni poți să nu mai prinzi echipa. Pot doar să vă spun că la Naționala U16 sunt jucători talentați din țară și de peste hotare, cu un potențial foarte mare, care au șanse să ajungă la Naționala de seniori. Totul depinde doar de ei, cât de serios vor aborda antrenamentele și meciurile.

 

- Selecționerul Engin Firat s-a declarat plăcut surprins de potențialul unor jucători de la Naționala U16…

- Domnul Engin Firat este tutorele meu la echipa Națională U16. El a fost prezent la ambele cantonamente ale echipei noastre. Am discutat despre strategia de dezvoltare a echipei pe termen scurt, mediu și lung, despre schimbarea mentalității și psihologiei jucătorilor, am convenit asupra structurii antrenamentelor pe care le-am organizat. Sunt foarte mulțumit de prezența și ajutorul lui la reprezentativă și în formarea mea ca selecționer al Naționalei U16.

 

- Ce face antrenorul Andronic pe timp de pandemie?

- Stau acasă cu familia.  Citesc cărți, privesc și analizez meciurile de fotbal din arhivă, mă străduiesc să mă perfecționez, să petrec timpul productiv. Fac exerciții zilnice acasă. Aș sfătui pe toți să stea acasă. Faceți exerciții fizice, luați exemplu de la selecționerii și jucătorii Republicii Moldova.