• Fii alături de Echipa Țării

Grassroots Week. Taraclia, campioana Sud printre veterani

26 sep 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

Echipa veteranilor din raionul Taraclia a devenit câștigătoarea etapei finale a Ligii Veteranilor 50+ la minifotbal din regiunea Sud a Republicii Moldova, ediţia 2023. În meciul decisiv, care s-a jucat pe stadionul Primăriei orașului Cantemir, ARF Taraclia a învins formația gazdă cu scorul 8-3. În finala mică, ARF Leova s-a impus cu scorul de 7-1 în fața echipei ARF Basarabeasca.

 

Turneul, dedicat Săptămânii fotbalului de mase UEFA, a fost organizat de către Oficiul regional de dezvoltare Sud al FMF, în parteneriat cu Asociaţia regională de fotbal - Sudul Moldovei.

 

Alexei Gheorghiu, managerul ORD Sud al FMF a menţionat, că acest turneu, rezervat veteranilor cu vârsta de peste 50 ani, este organizat în regiunea Sud deja tradițional şi este dedicat “UEFA GRASSROOTS WEEK”. Gheorghiu a subliniat importanța competiției pentru păstrarea continuității generațiilor și a tradițiilor fotbalistice, promovarea și modelarea unui stil de viață sănătos și a spiritului de Fair-Play între veteranii și fanii fotbalului din țară.

 

La ceremonia de premiere, Roman Ciubaciuc, primarul oraşului Cantemir, a înmânat echipelor cupe, medalii şi diplome din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

 

Participanţii au fost felicitaţi şi de preşedinţii Asociaţiilor Raionale de Fotbal prezenţi la eveniment: Dumitru Sandu, preşedintele ARF Leova, Vladimir Tabanov, preşedintele ARF Taraclia, Iurie Plopa, preşedintele ARF Basarabeasca şi Piotr Malcov, preşedintele ARF Cantemir.