• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Footvolley. S-au desemnat campionii Moldovei

26 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Campionatul Moldovei la fotbal-volei (footvolley) și-a desemnat câștigătorii. Finala competiției din parcul La Izvor din capitală s-a încheiat cu victoria reprezentanților Școlii Sportive Nr.12, Maxim Mereuță și Ștefan Cotoman

 

Nouă echipe formate din câte 2 persoane au luptat pentru titlul de campioană. În prima etapă a competiției, cele 9 perechi au concurat în 2 grupe, iar patru dintre ele au avansat în etapa a doua unde au jucat semifinalele și respectiv, finala.

 

Trofeul campionatului Moldovei a fost cucerit de Maxim Mereuță și Ștefan Cotoman, ambii reprezentând Școala Sportivă nr. 12. În finală, cei doi au învins în două seturi perechea din Suruceni, Alexandru Vremea și Dumitru Lungu.

Locul trei a fost câștigat de cuplul format din Toma Gîrbu și Igori Praporșcic, reprezentanți ai orașului Chișinău. Acești sportivi au obținut victoria în finala mică, învingând în două seturi perechea Vladimir Ionaș și Cristian Teieșanu din orașul Ialoveni.

 

Clasamentul final:
1.Maxim Mereuță – Ștefan Cotoman (Școala Sportivă nr. 12)
2.Alexandru Vremea și Dumitru Lungu (Suruceni)
3.Toma Gîrbu și Igori Praporșcic (Chișinău)
4.Vladimir Ionaș – Cristian Teieșanu (Ialoveni)
5.Cristian Rotaru – Mihail Turcan (Ialoveni)
6.Sergiu Dulce – Maxim Pavalachi (Ialoveni)
7.Ionel Ursu - Adrian Arhirii (Dănceni)
8.Andrei Crîșmari – Constantin Vîrtosu (Chișinău)
9.Alexandru Bugneac - Petru Sanduță (Chișinău)


Sportivii care s-au clasat pe primele trei locuri au primit medalii și cupe, recunoscându-li-se eforturile și abilitățile impresionante. 

Evenimentul și decernarea premiilor a fost organizată de către Federația Sportivă de Footvolley din Republica Moldova, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal.