• Fii alături de Echipa Țării

Grassroots Week. Cupa Guvernului 2023, la start

28 sep 2023 de Sandu Grecu

Pe 29 septembrie, în cadrul UEFA Grassroots Week, va lua start turneul tradițional de fotbal pentru copii, Cupa Guvernului. Competiția din acest an este organizată de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

 

La turneu au drept de participare elevi născuți în anii 2008-2009, din instituțiile de învățământ preuniversitar, cu excepția elevilor din liceele cu profil sportiv și din clasele specializate de fotbal din cadrul Proiectului ”Fotbal în Școli” (clase specializate). Participarea la competiții este permisă doar cu avizul pozitiv al medicului instituției de învățământ. Toți membrii echipei vor aparține unei singure instituții de învățământ, iar denumirea echipei va fi cea a Instituției. Componența unei formații - 15 persoane (14 jucători şi 1 antrenor). Turneul se va juca conform Regulamentului, 6x6 pe teren.

 

REGULAMENTUL ȘI ALTE ACTE PENTRU TURNEU (clic)

 

Obiective principale ale competiției sunt propagarea modului sănătos de viață, popularizarea fotbalului în Republica Moldova, antrenarea elevilor în practicarea sistematică a exercițiilor fizice, în general, şi a fotbalului, în special, pentru fortificarea sănătății; stimularea interesului elevilor de implicare în activitățile sportive extra-curriculare din instituțiile de învățământ preuniversitar din Republica Moldova; cultivarea în rândul elevilor a spiritului de Fair-Play; favorizarea creării unei identități sportive pentru fiecare instituție de învățământ; eficientizarea competițiilor sportive organizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ; atragerea şi implicarea factorilor de decizie ai instituții de învățământ, ale altor persoane fizice sau juridice, în organizarea şi derularea activităților sportive școlare.

 

Cupa Guvernului se va desfășura în 4 etape:

Etapa I. Raională sau pe sector, în mun. Chișinău.

Etapa II. Regională preliminară sau municipală, în mun. Chișinău.

Etapa III. Regională finală

Etapa IV. Finală. Stadionul CF „Zimbru” (mun. Chișinău). Data finalelor va fi stabilită ulterior.

 

Echipele finaliste vor primi trofeul competiției, diplome și medalii.

 

Imagine Cupa Guvernului 2022