• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova, învinsă în cel de-al doilea meci de la Campionatul European

20 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a fost învinsă astăzi de selecționata Italiei. Echipa noastră a cedat cu scorul de 8-2 în cel de-al doilea meci din faza grupei A a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal. Partida a avut loc pe Spiaggia del Lido di Alghero, din orașul Alghero, Italia.

 

Italia - Moldova 8-2

Au marcat: Leandro Casapieri (3), Tommaso Fazzini (18), Marco Giordani (19), Alessandro Remedi (24), Luca Bertacca (27), Emmanuele Zurlo (36, 36), Gianmarco Genovali (36) / Nicolae Ignat (19), Dumitru Graur (30)

Cartonașe galbene: Francesco Fabio Sciacca (15) / Dumitru Graur (34), Alexandru Eremia (35), Toader Vieru (36)

 

20 septembrie. Ora 19:00. Spiaggia del Lido di Alghero (Italia)

Arbitru: Sergio Filipe Gomes Soares (Portugalia)

 

Italia: Andrea Carpita, Samuele Sassari, Ovidio Alla, Gianmarco Genovali, Luca Bertacca, Tommaso Fazzini, Leandro Casapieri, Alessandro Remedi, Alessandro Miceli, Emmanuele Zurlo, Francesco Fabio Sciacca, Marco Giordani

Antrenor: Emiliano Del Duca

  

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În meciul de debut de la Euro Beach Soccer League 2023, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

 

Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în faza grupei A din Divizia A, îl găsiți aici.

Următorul meci va avea loc pe:

21 septembrie: MOLDOVA – Grecia

 

Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

 

În sferturile de finală vor accede primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații vor continua lupta pentru titlul de campioană. Meciurile pentru locurile 5-15 în clasament se vor juca în faza play-off. Două echipe clasate pe ultimele două poziții în Divizia A vor retrograda în Divizia B.