• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Naționala Moldovei, ultimele pregătiri pentru Euro Beach Soccer League 2023

15 sep 2023 de Svetlana Tataru

Naționala Republicii Moldova la fotbal pe plajă continuă pregătirile pentru meciurile către Euro Beach Soccer League 2023. Tricolorii se antrenează în Parcul la Izvor din Capitală, în perioada 11-16 septembrie, iar ulterior vor pleca spre Alghero, Italia, unde va avea loc competiția programată în perioada 19-24 septembrie. Moldova va evolua ÎN PREMIERĂ în Divizia A.

 

Lotul convocat de selecționerul Ruslan Pernai pentru acest turneu este format din următorii jucători:

Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi (toți, NISTRU Chișinău), Toader Vieru, Stanislav Moraru (ambii, FC Budești), Ion Canciuc (Atlant Chișinău)

 

Primul meci, Moldova îl va juca contra echipei din Belarus, pe 19 septembrie. Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în faza grupei A din Divizia A, îl găsiți aici:

19 septembrie: Belarus - MOLDOVA

20 septembrie: Italia - MOLDOVA

21 septembrie : MOLDOVA - Grecia

 

Grupele de calificare la Euro Beach Soccer League 2023:

Grupa A: Italia, Belarus, Moldova, Grecia

Grupa B: Elveția, Azerbaidjan, Turcia, România

Grupa C: Portugalia, Franța, Estonia, Danemarca

Grupa D: Spania, Polonia, Germania

 

În sferturile de finală vor accede primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații vor continua lupta pentru titlul de campioană. Meciurile pentru locurile 5-15 în clasament se vor juca în faza play-off. Două echipe clasate pe ultimele două poziții în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

 

Toate meciurile din Euro Beach Soccer League vor fi transmise în direct pe beachsoccertv.com.

 

Amintim că în 2022, Moldova a obținut calificarea în elita fotbalului pe plajă european grație titlului de campionă a Diviziei B, câștigat la Chișinău.