• Fii alături de Echipa Țării

Arbitri moldoveni delegați la meciul Norvegia - Letonia, Under 21

11 sep 2023 de Sandu Grecu

Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, specialiști calificați din Republica Moldova acreditați de UEFA, se bucură în continuare de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciuri din cadrul competițiilor internaționale de fotbal. Astfel, 4 arbitri moldoveni vor oficializa o partidă din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret, programat pentru 12 septembrie curent.

 

Este vorba de Roma Jitari (foto), Denis Oală, Victor Luchița și Daniel Luca, care vor arbitra meciul Norvegia U21 - Letonia U21.

 

Federația Moldovenească de Fotbal are în prezent 18 arbitri acreditați de UEFA pentru a conduce meciuri internaționale. Dintre aceștia, 9 (3 centrali și 6 asistenți) la fotbalul masculin, 6 (2 centrali și 4 asistente) la feminin, 1 la futsal masculin și 2 la fotbal pe plajă masculin.

 

Pe lângă arbitri, FMF mai are acreditați la UEFA și 4 persoane în calitate de Observatori de arbitri: 2 la masculin și 2 la feminin.    

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!