• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala. Antrenamentul din Feroe și declarațiile înainte de meci

09 sep 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Naționala noastră a efectuat în această seară antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Feroe, pe stadionul Torsvollur din Torshavn. Anume aici, duminică, 10 septembrie, cu începere de la ora 19:00, tricolorii vor întâlni selecționata din Insulele Feroe, într-un meci din etapa a 5-a a preliminariilor Campionatului European 2024. Vă prezentăm în Galerie câteva imagini de la antrenamentul din această seară, iar mai jos, declarațiile selecționerului Serghei Cleșcenco și ale atacantului Vitalie Damașcan de la conferința de presă dinaintea partidei Feroe - Moldova.

 

Serghei CLEȘCENCO:

- Conștientizăm ce națională vom întâlni mâine. Am analizat multe meciuri ale echipei Insulelor Feroe. E o națională puternică. Pentru noi pericol va fi la fazele fixe. Cred că se va impune acea echipă ce va fi mai concentrată.

 

- În martie ați remizat, însă în ultimele luni echipa dumneavoastră a progresat enorm. Ce s-a întâmplat cu echipa?

- Nimic special. Cred că băieții au început să creadă în propriile capacități. Anterior, exista ceva frică, însă acum joacă mult mai liber, fără frică.

 

- Ce ați concluzionat după partida din martie cu Insulele Feroe?

- Am avut o primă repriză mai puțin bună. Am jucat lent, cu multe pase în spate. În repriza a doua am devenit mai agresiv și am verticalizat jocul în partea adversarului și în mare parte am schimbat situația.

 

- Moldova și Insulele Feroe au mai jucat anterior. Sunteți de părere că această partidă va fi diferită?

- Da. Au fost trei meciuri: două remize și o înfrângere aici. Ne dorim să schimbăm statistica. Ne dorim victoria, deoarece e foarte important pentru noi. Pas cu pas devenim mai buni și ne dorim să continuăm în același ritm.

 

- Ați avut rezultate fantastice în ultima perioadă. Chiar și selecționerul Insulelor Feroe v-a lăudat. Simțiți presiunea unei victorii în meciul cu Insulele Feroe?

- Nu simt niciun fel de presiune, pentru că înțelegem perfect că suntem la început de drum. În orice caz, nimeni nu anulează rezultatele bune din ultima perioadă, dar fiecare meci e diferit. În funcție de cât de concentrați vom fi în teren, cum vom fi din punct de vedere fizic și moral, sunt factori care pot schimba totul în meciul de mâine.

 

Vitalie DAMAȘCAN:

-Va fi un meci greu. La acest nivel nu există partide simple. E o națională solidă în defensivă, puternică la fazele fixe. Trebuie să rămânem concentrați pentru a obține un rezultat bun, pentru că din acest motiv suntem aici.

 

- De obicei jucătorii și antrenorii se plâng pe faptul că se joacă pe un teren cu suprafață artificială și la fel mai spun că sunt nemulțumiți de vremea rece. Cum vi se pare atmosfera de aici?

- Nu cred că este o scuză pentru noi. Ambele naționale vor juca pe același teren. Suntem profesioniști așa că suntem obligați să ne adaptăm extrem de rapid. Așa că nu pot exista scuze.