• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Sezonul 2023/24 al Ligii Naționale începe astăzi

10 sep 2023 de Svetlana Tataru

FMF anunță startul campionatului Republicii Moldova la fotbal feminin, din data de astăzi, 10.09.2023. În Liga Națională, sezonul 2023/24, vor evolua 5 echipe, care vor juca 20 de etape. Agarista CSF Anenii Noi 2020,
CS Noroc Nimoreni, FC Chișinău, CS Real Succes și FC Belceanka vor lupta pentru titlul de campioană a acestei noi ediții.

 

În prima etapă se vor întâlni formațiile CS Noroc Nimoreni și FC Belceanka, pe stadionul CS Noroc din s.Nimoreni, începând cu ora 17:00.

 

Toate meciurile din cadrul competiției la fotbal feminin, Liga Națională, ediția 2023/24, vor fi transmise LIVE prin intermediul platformei Sport TV. Pentru a accesa conținutul, utilizatorii trebuie să se înregistreze pe site.

 

Amintim că Agarista CSF Anenii Noi este campioana en-titre a Moldovei la fotbal feminin. Echipa a învins în sezonul 2022/23, pentru a 5-a oară în istorie!
  

Liga feminină a fost creată de către cluburile de fotbal feminin din Moldova, care și-au exprimat dorința de a participa în prima divizie valorică a campionatului național.  

 

Fotbalul feminin reprezintă una din cele patru direcții de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pe termen mediu, stabilite de echipa FMF în noua politică de dezvoltare – „Strategia 2020-2024”. Federația moldovenească de Fotbal își consolidează eforturile pentru crearea unei competiții interne atractive, de calitate înaltă, care va prezenta interes atât pentru spectatori, cât și pentru investitori.

Foto: Anna Rotary