• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Moldovei la fotbal amator debutează duminică, 10 septembrie

09 sep 2023 de Svetlana Tataru

Duminică, 10 septembrie, vor avea loc primele meciuri din cadrul Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2023/24. La competiția din acest an participă 23 asociații de fotbal. În etapa preliminară, acestea au fost repartizate în 8 grupe conform zonelor geografice.

 

Grupele Cupei Republicii Moldova la fotbal amator:

Grupa A: FRF Edineţ, ARF Soroca, ARF Donduşeni

Grupa B: ARF Sîngerei, ARF Floreşti, FRF Glodeni
Grupa C: ARF Șoldănești, ARF Rezina, ARF Telenești

Grupa D:  ARF Ungheni, ARF Călărași, ARF Nisporeni

Grupa E: ARF Criuleni, ARF Ialoveni

Grupa F: ARF Transnistria, ARF Dubăsari, ARF Anenii Noi

Grupa G: ARF Cimișlia, ARF Leova, ARF Cantemir

Grupa H: ARF Basarabeasca, FF Gagauziya, ARF Taraclia


Competiția se va desfășura în două etape: etapa preliminară și etapa play-off. Formatul meciurilor în grupe se va desfășura tur-retur. Echipele clasate pe primul şi al doilea loc în fiecare grupă se califică în etapa play-off.

Pentru etapa play-off va avea loc tragerea la sorți. Jocurile programate din 1/8, 1/4 și 1/2 finală (etapa play-off) se dispută prin sistem eliminatoriu (tur – retur). Meciul final este decis printr-un singur joc.

Echipa învingătoare va reprezenta Republica Moldova în Cupa Regiunilor UEFA, ediția 2024-2025. UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid.

 

Programul meciurilor din 10 septembrie: 

Grupa A: ARF Soroca - ARF Dondușeni (St. Orășenesc Soroca, ora 16:00)
Grupa B: ARF Florești - FRF Glodeni (St. Sătesc Izvoare, ora 16:00)
Grupa C: ARF Rezina - ARF Telenești (St Sătesc Pripiceni-Răzeși ora 16:00)

Grupa G: ARF Leova - ARF Cantemir (St. Orășenesc Leova, ora 16:00)
Grupa H: FF Gagauziya - ARF Taraclia (St. Sătesc Copceac UTA, ora 16:00)
 

Amintim că echipa Asociației raionale de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2021/22. Formația antrenată de Teodor Scafari a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2 în finala disputată pe stadionul „Nicolae Simatoc” din Lozova.

În cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23, formația din Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară, a grupei a doua. ARF Ialoveni a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), precum și West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia), ultima fiind gazda mini-turneului preliminar.

 

Mai multe despre Regulamentul Cupei Republicii Moldova la fotbal amator, ediția 2023/24 și programul Meciurilor, ediția 2023/24 citiți accesând aceste linkuri.

Foto: Aurelia Ciobanu