• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Țările de Jos - Moldova. Ora 19:30, la We Sport TV

08 sep 2023 de Sandu Grecu

Naționala de tineret Under 21 a Moldovei va juca în această seară, în deplasare, cu selecționata similară a Țărilor de Jos cel de-al doilea meci din calificările pentru Campionatul European din anul 2025. Partida se va disputa pe stadionul Mandemakers din Waalwijk, de la ora 19:30 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune WE SPORT.

 

Informația ONLINE despre meci o găsiți pe site-ul UEFA (clic). 

  

Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a debutat cu dreptul în această campanie, învingând Gibraltar, în deplasare, cu 3-1.

 

Moldova a mai jucat cu Olanda la nivel de echipe U21 de 4 ori. În campania de calificare pentru EURO 2023, batavii s-au impus în ambele meciuri cu același scor, 3-0. În preliminariile CE 2004, echipa noastră a obținut două rezultate de egalitate, 2-2 la Chișinău și 0-0 în deplasare. Bilanțul este următorul: 2 victorii pentru Țările de Jos și 2 remize. Golaveraj: 8-2 pentru batavi.  

 

Vezi Lotul Moldovei pentru meciurile cu Olanda și Georgia

 

În preliminariile Campionatului European, ediţia 2025, reprezentativa noastră va juca în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Primul meci acasă tricolorii mici îl vor disputa pe 12 septembrie curent, împotriva echipei similare a Georgiei. Ora și locul va fi stabilit ulterior.

 

Clic pentru Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.