• Fii alături de Echipa Țării

Arbitre din Republica Moldova delegate în preliminariile UEFA Women's Champions League

05 sep 2023 de Svetlana Tataru

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) anunță că două arbitre din Republica Moldova au fost desemnate pentru a oficia o partidă din prima rundă a grupei a 6-a a preliminariilor UEFA Women's Champions League, ediția 2023/24.

 

Nominalizarea reprezintă o dovadă clară a încrederii pe care UEFA o acordă reprezentanților arbitrajului moldovenesc, recunoscând calificările oficialilor din Republica Moldova.

 

Oxana Cruc (foto) și Natalia Ceban vor arbitra meciul dintre SL Benfica (Portugalia) și Cliftonville (Irlanda de Nord) din 6 septembrie.

 

Cu un total de 18 arbitri acreditați de UEFA, FMF se bucură de o prezență semnificativă în rândul oficialilor internaționali. Din acești arbitri, 9 sunt implicați în fotbalul masculin (3 arbitri centrali și 6 arbitri asistenți), 6 sunt activi în fotbalul feminin (2 arbitri centrali și 4 arbitri asistenți), 1 în futsal masculin și 2 în fotbal pe plajă masculin.

În plus, Federația Moldovenească de Fotbal are și 4 reprezentanți acreditați de UEFA în calitate de observatori de arbitri, 2 la fotbalul masculin și 2 la fotbalul feminin.

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!