• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Interviu cu președintele clubului Agarista, Iurie Purice, înainte de preliminariile Ligii Campionilor

04 sep 2023 de Svetlana Tataru

Republica Moldova va găzdui în perioada 6-9 septembrie două meciuri de calificare din cadrul Ligii Campionilor la fotbal feminin, ediția 2023/24. Campioana Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi va juca în grupa a 10-a alături de FC Dinamo-BSUPC (Belarus) și AFC Ajax (Țările de Jos). Partidele vor avea loc la Complexul Sportiv Raional din Orhei.

 

Președintele clubului Agarista CSF Anenii Noi, Iurie Purice, a oferit un interviu despre obiectivele echipei sale, înainte de meciul cu FC Dinamo, ce se va disputa pe 6 septembrie, începând cu ora 18.00.

 

Întrebare: Ce reprezintă UEFA Women's Champions League pentru echipa Agarista CSF Anenii Noi?

Răspuns: Pentru noi, participarea în UEFA Women's Champions League reprezintă o oportunitate unică de a concura la nivel internațional și de a ne măsura forțele cu echipe de top din Europa. De asemenea, este o modalitate de a promova fotbalul feminin în Moldova și de a ne dezvolta ca echipă.

 

Întrebare: Ce emoții încearcă echipa înainte de startul UEFA Women's Champions League?

Răspuns: Emoțiile sunt cu siguranță foarte mari înainte de startul competiției. Avem jucătoare care participă pentru prima dată la un astfel de turneu. Jucăm acasă, așa că avem și susținerea tribunelor. Știm că suntem într-o grupă cu echipe care sunt mult peste noi din punct de vedere tehnic și nu doar, așa că anticipăm un meci complicat (sau poate două), dar suntem deciși să dăm tot ce avem mai bun pe teren.

 

Întrebare: Lotul este complet sau mai e nevoie de ceva/cineva?

Răspuns: Lotul nostru este bine pregătit pentru competiție și mereu căutăm să ne îmbunătățim. Suntem într-un proces constant de creștere a echipei și suntem deschiși pentru noi jucătoare talentate care pot aduce un plus valoric echipei noastre.

 

Întrebare: Care sunt obiectivele echipei Agarista CSF Anenii Noi la această ediție UEFA Women's Champions League?

Răspuns: Principalul nostru scop este să jucăm fotbal de calitate și să obținem experiență la acest nivel competitiv. Vom încerca să oferim tot ce avem mai bun.

 

Întrebare: Cum ați caracteriza adversara FC Dinamo-BSUPC?

Răspuns: Personal, am urmărit un meci din campionatul intern și am observat că este o echipă puternică pe toate pozițiile. Suntem conștienți că vom avea o confruntare dificilă, dar suntem pregătiți să oferim o luptă pe măsură.

 

Întrebare: Ce șanse sunt ca Agarista CSF Anenii Noi să joace într-o finală de UEFA Women's Champions League?

Răspuns: Șansele de a ajunge într-o finală depind de multe factori, inclusiv de evoluția noastră în competiție și de adversarele pe care le vom întâlni. Ne dorim cu siguranță să facem o impresie bună și să mergem cât mai departe posibil în competiție, dar vom lua totul pas cu pas.

 

Întrebare: Ce mesaj ați avea pentru jucătoarele Agarista CSF Anenii Noi înainte de acest meci?

Răspuns: Aș vrea ca jucătoarelor noastre să intre pe teren cu încredere și dăruire de sine. De multe ori am văzut echipe puternice care au avut surprize neplăcute în competițiile europene. Cu toții ne amintim de victoria formației FC Sheriff pe Santiago Bernabeu, nu? Așa că totul este posibil în fotbal. Sunt sigur că Agarista CSF Anenii Noi ne poate reprezinta țara cu mândrie.

foto: Agarista CSF Anenii Noi