• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

LIVE. Dinamo Minsk – Agarista Anenii Noi

06 sep 2023 de Svetlana Tataru

Campioanele Belarusului și Moldovei, Dinamo Minsk și Agarista CSF Anenii Noi se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în primul meci al grupei a 10-a din UEFA Women’s Champions League, ediția 2023/24. Partida de la Complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă în direct de postul de televiziune We Sport și de site-ul nostru, FMF.md.  

 

Accesul suporterilor în arenă va fi liber și va fi permis cu o oră și jumătate înainte de startul meciului.

 

Dinamo BSUPC Minsk Agarista CSF Anenii Noi

6 septembrie. Ora 18:00. Orhei, Complexul sportiv raional

Arbitră: Lovisa Johansson (Suedia)

Asistente: Emelie Elfstrand (Suedia), Sina Diekmann (Germania)

Al 4-lea oficial: Karoline Wacker (Germania)

Observator de arbitri: Katarzyna Wierzbowska (Polonia)

Delegat UEFA: Raili Ellermaa (Estonia)

 

Dinamo-BSUPC: 91.Ekaterina Ulasevich, 14.Alina Skydan, 89.Kseniya Kubichnaya, 33.Arina Sitnikava, 94.Yuliya Slesarchik, 4.Anastasiya Shlapakova, 49.Anastasiya Maher, 99.Anastasiya Linnik, 22.Anna Pilipenko (c), 15.Anastasiya Shuppo, 5.Viktoryia Valiuk

Rezerve: 12.Ekaterina Kovalchuk, 6.Renata Kalinouskaya, 8.Zarina Kapustina, 10.Darya Stsezhko, 11.Ekaterina Dudko, 20.Anastasiya Kavaliova,  21.Anastasia Popova

Antrenor: Yuri Maleev

 

Agarista CSF Anenii Noi: 99.Evghenia Dumic, 14.Yelizaveta Indycha, 9.Cristina Musteață (c), 15.Alexandrina Maidanscaia, 19.Alexandra Osadcii, 7.Ludmila Caraman, 8.Bianca Druță, 5.Eugenia Railean, 6.Daniela Iurcu, 13.Mihaela Gamarț, 27.Liudmila Andone

Rezerve: 12.Gabriela Ciornea, 1.Alina Șaitan, 2.Șarlaston Rotari, 3.Adela Ceban, 23.Svetlana Tampei, 17.Carolina Vinocurova, 22.Tatiana Balaban

Antrenor: Alexandr Veriovchin

 

Amintim că Republica Moldova va găzdui, în premieră, în perioada 6-9 septembrie, două meciuri de calificare din cadrul Ligii Campionilor la fotbal feminin, ediția 2023/24. Agarista CSF Anenii Noi va juca în grupa a 10-a alături de FC Dinamo-BSUPC (Belarus) și AFC Ajax (Țările de Jos). Campioana Moldovei va disputa primul meci împotriva echipei FC Dinamo-BSUPC (Belarus). Învingătoarea acestei partide va întâlni pe 9 septembrie, în finala grupei a 10-a, echipa AFC Ajax (Țările de Jos). Etapele de calificare în sezonul 2023/24 se vor juca dintr-un singur meci. Câștigătoarea grupei noastre se va califica în turul 2 al Ligii Campionilor la fotbal feminin.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.  

 

Pentru formația Agarista CSF Anenii Noi, partida cu Dinamo-BSUPC va fi cel de-al 12-lea meci din istoria participării în UEFA Women's Champions League. Golaveraj: 1-59.

 

Agarista CSF Anenii Noi a debutat în Europa în vara anului 2018 în Liga Campionilor la fotbal feminin. În grupa preliminară, Agarista a suferit înfrângeri în toate cele trei meciuri. Tot atunci a fost marcat primul și singurul deocamdată gol din istorie pe arena internațională, înscris de Nadejda Colesnicenco în meciul cu formația Vllaznia (Albania).

 

A urmat stagiunea 2019/20 în care echipa din Republica Moldova a fost învinsă din nou în cele trei meciuri de calificare.

În ediția 2020/21, Agarista CSF Anenii Noi a primit din nou biletul spre Liga Campionilor, însă a pierdut în meciul din preliminarii cu Spartak Subotica, scor 4-0.

Alte două înfrângeri în etapa de calificare au fost înregistrate în stagiunea din 2021/2022 a Ligii Campionilor.

Cea mai categorică pierdere, de 13-0, echipa din Anenii Noi a înregistrat-o în fața formației Twente (Olanda) în vara lui 2022. Tot atunci a pierdut cu 7-0 de la formația kosovară Hajvalia.

 

De cealaltă parte, Dinamo-BSUPC va juca cel de-al 5-lea meci din Liga Campionilor. Golaveraj 7-5 în favoarea echipei din Belarus. Formația Dinamo-BSUPC a pierdut în partida de debut din anul 2021 în fața echipei Appolon Limassol (Cipru), dar și-a luat revanșa în cel de-al doilea meci din faza grupelor, unde s-a impus în fața echipei Swansea din Țara Galiilor. Totuși, victoria nu a fost de-ajuns pentru a evolua în runda a II-a a competiției.

A urmat un nou câștig în ediția 2022/23. Atunci, echipa belarusă a învins formația Stara Zagora din Bulgaria cu 5-0, însă a pierdut în finala rundei I, a grupei 9, de la Sankt Pölten (Austria) cu 3-0.

 

cover: UEFA