• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Agarista va debuta miercuri în preliminariile UEFA Women’s Champions League

05 sep 2023 de Svetlana Tataru

Campioana Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi va juca miercuri, 6 septembrie, primul meci din grupa a 10-a a UEFA Women’s Champions League, împotriva formației FC Dinamo-BSUPC (Belarus). Partida, ce va avea loc la Complexul Sportiv Raional din Orhei, va fi transmisă în direct de postul de televiziune We Sport și de site-ul nostru FMF.md. Accesul suporterilor în arenă va fi liber și va fi permis cu o oră și jumătate înainte de startul partidei.

 

Republica Moldova va găzdui, în perioada 6-9 septembrie, două meciuri de calificare din cadrul Ligii Campionilor la fotbal feminin, ediția 2023/24. Agarista CSF Anenii Noi va juca în grupa a 10-a alături de FC Dinamo-BSUPC (Belarus) și AFC Ajax (Țările de Jos). Partida din 6 septembrie, între Agarista CSF Anenii Noi și FC Dinamo-BSUPC (Belarus), va fi arbitrată de Lovisa Johansson (Suedia). Asistente: Emelie Elfstrand (Suedia) și Sina Diekmann (Germania). Karoline Wacker (Germania) este cel de-al patrulea oficial delegat.

 

Pentru acest meci, antrenorul formației FC Dinamo-BSUPC (Belarus), Yuri Maleev a convocat următoarele jucătoare:

Portari: 12.Ekaterina Kovalchuk, 91.Ekaterina Ulasevich

Fundași: 6.Renata Kalinouskaya, 8.Zarina Kapustina, 14.Alina Skydan, 21.Anastasia Popova, 33.Arina Sitnikava, 89.Kseniya Kubichnaya, 94.Yuliya Slesarchik

Mijlocași: 4.Anastasiya Shlapakova, 15.Anastasiya Shuppo, 17.Darya Maniukova, 18. Vita Nikalayenka, 20.Anastasiya Kavaliova, 22.Anna Pilipenko, 49.Anastasiya Maher, 99.Anastasiya Linnik

Atacanți: 5.Viktoryia Valiuk, 10.Darya Stsezhko, 11.Ekaterina Dudko

 

Lotul echipei Agarista CSF Anenii Noi, antrenat de Alexandr Veriovchin, este format din:

Portari: 12.Gabriela Ciornea, 99.Evghenia Dumic, 1.Alina Șaitan

Fundași: 2.Șarlaston Rotari, 9.Cristina Musteață, 3.Adela Ceban, 5.Eugenia Railean

Mijlocași: 6.Daniela Iurcu, 27.Liudmila Andone, 8.Bianca Druță, 15.Alexandrina Maidanscaia, 19.Alexandra Osadcii, 23.Svetlana Tampei, 17.Carolina Vinocurova, 22.Tatiana Balaban

Atacanți: 14.Yelizaveta Indycha, 7.Ludmila Caraman

 

Învingătoarea acestei partide va întâlni pe 9 septembrie, în finala grupei a 10-a, echipa AFC Ajax (Țările de Jos). Etapele de calificare în sezonul 2023/24 se vor juca dintr-un singur meci. Câștigătoarea grupei noastre se va califica în turul 2 al Ligii Campionilor la fotbal feminin.

 

Componența tuturor grupelor din primul tur îl găsiți AICI. 

 

Finala Ligii Campionilor la fotbal feminin este programată pentru luna mai 2024, pe stadionul San Mames din Bilbao, Spania. FC Barcelona Femení este campioana en-titre.

 

Pentru formația Agarista CSF Anenii Noi, partida cu Dinamo-BSUPC  va fi cel de-al 12-lea meci din istoria participării în UEFA Women's Champions League. Golaveraj: 1-59.

 

Agarista CSF Anenii Noi a debutat în Europa în vara anului 2018 în Liga Campionilor la fotbal feminin. În grupa preliminară, Agarista a suferit înfrângeri în toate cele trei meciuri. Tot atunci a fost marcat primul și singurul deocamdată gol din istorie pe arena internațională, înscris de Nadejda Colesnicenco în meciul cu formația Vllaznia (Albania).

 

A urmat stagiunea 2019/20 în care echipa din Republica Moldova a fost învinsă din nou în cele trei meciuri de calificare.

În ediția 2020/21, Agarista CSF Anenii Noi a primit din nou biletul spre Liga Campionilor, însă a pierdut în meciul din preliminarii cu Spartak Subotica, scor 4-0.

Alte două înfrângeri în etapa de calificare au fost înregistrate în stagiunea din 2021/2022 a Ligii Campionilor.

Cea mai categorică pierdere, de 13-0, echipa din Anenii Noi a înregistrat-o în fața formației Twente (Olanda) în vara lui 2022. Tot atunci a pierdut cu 7-0 de la formația kosovară Hajvalia.

 

De cealaltă parte, Dinamo-BSUPC va juca cel de-al 5-lea meci din Liga Campionilor. Golaveraj 7-5 în favoarea echipei din Belarus. Formația Dinamo-BSUPC a pierdut în partida de debut din anul 2021 în fața echipei Appolon Limassol (Cipru), dar și-a luat revanșa în cel de-al doilea meci din faza grupelor, unde s-a impus în fața echipei Swansea din Țara Galiilor. Totuși, victoria nu a fost de-ajuns pentru a evolua în runda a II-a a competiției.

A urmat un nou câștig în ediția 2022/23. Atunci, echipa belarusă a învins formația Stara Zagora din Bulgaria cu 5-0, însă a pierdut în finala rundei I, a grupei 9, de la Sankt Pölten (Austria) cu 3-0.

 

foto: UEFA.com