• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a desemnat laureații sezonului 2022/23

01 sep 2023 de Sandu Grecu

UEFA și-a desemnat laureații sezonului fotbalistic 2022/23. Astfel, atacantul norvegian Erling Haaland de la echipa Manchester City a fost ales cel mai bun jucător. Pep Guardiola a fost desemnat antrenorul sezonului în fotbalul masculin. La feminin, trofeele au fost câștigate de jucătoarea spaniolă Aitana Bonmati, mijlocașă la Barcelona și Sarina Wiegman, antrenoare la selecționata Angliei.

 

Erling Haaland, Kevin De Bruyne și Lionel Messi s-au clasat pe primele 3 locuri în topul UEFA. Norvegianul lui Manchester City a obținut cele mai multe voturi din partea antrenorilor și jurnaliștilor. Haaland (23 de ani), aflat la primul sezon în tricoul lui Manchester City, a avut un an fantastic. A înscris 52 de goluri în 53 de meciuri și a câștigat tripla cu City: campionatul, Cupa Angliei și Champions League, primul succes de acest fel din istoria lui Manchester City. Antrenorul lui Haaland, Pep Guardiola nu a avut rival nici el, după ce a cucerit toate trofeele majore în sezonul trecut.

 

În fotbalul feminin, mijlocașa Aitana Bonmati (25 de ani) a fost desemnată jucătoarea sezonului. Aitana joacă la Barcelona și a cucerit recent Campionatul Mondial alături de naționala Spaniei. Iar Sarina Wiegman, selecționera Angliei, a primit premiul de antrenoarea sezonului. Cu ea la timonă, Anglia a ajuns până în finala Campionatului Mondial.

 

foto: UEFA.com