• Fii alături de Echipa Țării

Reprezentanți ai FMF, delegați în Europa

30 aug 2023 de Sandu Grecu

Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, specialiști calificați din Republica Moldova acreditați de UEFA, se bucură în continuare de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciuri din cadrul competițiilor internaționale de fotbal.

 

Astfel, Adrian Ixari a fost solicitat de UEFA în calitate de Delegat la meciul Islanda - Bosnia și Herțegovina, din preliminariile Campionatului European 2024. Partida se va disputa pe 11 septembrie, la Reykjavik.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal are în prezent 6 delegați acreditați de UEFA pentru a lucra la meciuri internaționale.

 

Un alt reprezentant al FMF, Igor Șațchi (foto) a fost desemnat Observator de arbitri la meciul Armenia – Albania, din preliminariile Campionatului European de tineret 2025. Partida va avea loc pe 8 septembrie, la Abovyan, de la ora 19:00.

 

Federația Moldovenească de Fotbal are în prezent acreditați la UEFA 4 persoane în calitate de Observatori de arbitri: 2 la masculin și 2 la feminin.    

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie.