• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Liga Campionilor, la Orhei. Campioana Agarista, în pregătiri

29 aug 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Republica Moldova va găzdui, în perioada 6-9 septembrie, două meciuri de calificare din cadrul Ligii Campionilor la fotbal feminin, ediția 2023/24. Campioana Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi va juca în grupa a 10-a alături de FC Dinamo-BSUPC (Belarus) și AFC Ajax (Țările de Jos). Partidele vor avea loc la Complexul Sportiv Raional din Orhei. Accesul suporterilor în arenă va fi liber și va fi permis cu o oră și jumătate înainte de startul meciurilor.

 

Agarista CSF Anenii Noi va juca în primul meci împotriva echipei FC Dinamo-BSUPC (Belarus). Partida este programată pentru 6 septembrie și va fi arbitrată de Lovisa Johansson (Suedia). Asistente: Emelie Elfstrand (Suedia) și Elçin Kaba (Turcia). Neslihan Muratdaği (Turcia) este cel de-al patrulea oficial delegat.

Învingătoarea acestei partide va întâlni pe 9 septembrie, în finala grupei a 10-a, echipa AFC Ajax (Țările de Jos). Etapele de calificare în sezonul 2023/24 se vor juca dintr-un singur meci. Câștigătoarea grupei noastre se va califica în turul 2 al Ligii Campionilor la fotbal feminin.

 

Programul meciurilor îl puteți vedea mai jos:

6 septembrie: Dinamo-BSUPC vs Agarista Anenii Noi (18:00)

9 septembrie: Ajax vs Dinamo-BSUPC / Agarista Anenii Noii (18:00)

 

Pentru această competiție, antrenorul campioanei Moldovei, Alexandr Veriovchin a convocat următoarele jucătoare, care în perioada 28-31 august sunt în cantonament la Centrul selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă:

Portari: Gabriela Ciornea, Evghenia Dumic, Alina Șaitan

Atacanți: Yelizaveta Indycha, Alina Chirica, Arina Bîrca

Fundași: Daniela Iurcu, Șarlaston Rotari, Cristina Musteață, Adela Ceban, Eugenia Railean

Mijlocași: Liudmila Andone, Bianca Druță, Alexandrina Maidanscaia, Alexandra Osadcii, Svetlana Tampei, Carolina Vinocurova, Tatiana Balaban, Ludmila Caraman

 

Componența tuturor grupelor din primul tur îl găsiți AICI. 

 

Finala Ligii Campionilor la fotbal feminin este programată pentru luna mai 2024, pe stadionul San Mames din Bilbao, Spania. FC Barcelona Femení este campioana en-titre.

 

foto: Agarista CSF Anenii Noi