• Fii alături de Echipa Țării

Azi e Ziua Limbii Române!

31 aug 2023 de Reporter FMF

Limba face parte dintre cele mai mari invenții ale omului - pentru mulți limba e cea mai importantă invenție care omul a făcut-o vreodată. Limba ne-a deschis oportunități extraordinare.

Ea este calea prin care ne transmitem unii la alții gânduri frumoase. Ne ajută să construim prietenii, parteneriate și echipe frumoase.

Limba ne ajută să ne unim și împreună să facem lucruri frumoase mari - mult mai mari decât am putea face fiecare în parte. Ea stă la baza progresului în toate științele și artele. Este instrumentul prin care oamenii transmit generațiilor următoare experiențele și înțelepciunile acumulate, și le deschid posibilități inimaginabile de a determina progrese și mai mari, și mai frumoase. Posibilitățile frumoase care le-a deschis și le păstrează deschise limba, sunt locomotiva de dezvoltare a omenirii - dezvoltare care a determinat creșterea nivelului de confort și siguranță a vieții.

Limba Română este despre frumos și unitate, despre înțelegere și progres. Mulțumim pentru tot ce ne oferă și ne angajăm să o învățăm, să o dezvoltăm și să o vorbim frumos!