• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Serghei Cleșcenco: “Acum scopul meu este să-mi îmbunătățesc nivelul limbii engleze!”

23 mar 2020 de Victor Daghi

Antrenorul Naționalei de tineret a oferit un interviu exclusiv pentru fmf.md, în care a vorbit despre programul său din perioada de pandemie, a recunoscut că regretă amânarea meciului cu Țara Galilor și a dat sfaturi amatorilor fotbalului cum să depășească această perioadă grea din viața noastră.  

- Ce face antrenorul Cleșcenco în carantină?

- Stau acasă, lucrez la calculator. Pregătesc material informativ pentru jucătorii Naționalei de tineret pentru a analiza punctele puternice și slabe ale adversarului, ce trebuie să îmbunătățim în jocul nostru. Urmăresc la calculator filme sportive. Doar dimineața îmi permit să ies din casă și să alerg în jurul lacului pentru a mă menține în formă sportivă.

 

- Când ați aflat că meciul cu Țara Galilor a fost amânat?

- Recunosc, eram pregătit să începem cantonamentul către acest joc. Avem o echipă bună, toți jucătorii sunt sănătoși, dornici de luptă. Să dea Domnul ca băieții noștri să se afle în condiții optimale în momentul în care vom depăși această criză.

 

- Sunteți în contact permanent cu băieții?

- Noi am creat grupul nostru, în care vorbim permanent. Le-am sfătuit fotbaliștilor care joacă în România să vină acasă și toți mi-au urmat sfatul. Toți sunt sănătoși, slavă Domnului.

 

- Selecționerul Engin Firat ne-a povestit că și-a găsit un hobby nou – puzzle.

- Eu îmi propun acum să-mi îmbunătățesc nivelul limbii engleze. Pentru aceasta voi urma niște cursuri on-line. Vorbesc fluent limba engleză, dar consider că pentru mine, ca antrenor, este important s-o vorbesc foarte bine.

 

- Care este părerea Dvs. despre amânarea cu un an al Campionatului European?

- Este o decizie corectă, deoarece în acest moment echipele n-au posibilitate să se pregătească bine pentru turneu.  

 

- Un sfat pentru cititorii noștri.

- Să aveți grijă de imunitatea Dvs. Mâncați mai multe legume, în primul rând usturoi și ceapă. Nu uitați de zmeură și ceaiul fierbinte. Și, desigur, stați mai mult acasă, evitați să mergeți în locurile aglomerate.