• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminare pentru arbitrii din Super Liga și pentru naționalele de juniori

08 aug 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Departamentului de Integritate al Federației Moldovenești de Fotbal a organizat seminare de instruire anti-mită și anti-match fixing pentru arbitrii din Super Liga, dar și pentru membrii loturilor naționale de juniori U17 și U19. Sesiunile au avut loc la Centrul de pregătire a selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă, în cadrul cantonamentului de vară pentru pregătirea si testarea arbitrilor din Superliga și pentru pregătirea selecționatelor de fotbal.

 

În programul de instruire, arbitrii din Superliga au avut posibilitatea să însușească politica anti-mită, riscurile de funcție, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligațiile ce îi revin fiecărui arbitru în lupta contra manipulărilor de meciuri și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care aceștia le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

De partea cealaltă, jucătorii U17 și U19 au primit instrucțiuni cu privire la politica anti-mită, riscurile, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligațiile ce le revin fiecărui jucător în lupta contra manipulării meciurilor și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care aceștea le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea se organizează periodic, conform planului Departamentului de Integritate, astfel încât arbitrii și jucătorii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Trucarea meciurilor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!