• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 20:00. CSF Bălți - Dacia Buiucani

05 aug 2023 de Victor Daghi

 

CSF Bălți – Dacia Buiucani

 

5 august. Bălți, stadionul Orașenesc

Arbitru: Daniel LUCA

Asistenți: Artur MACOVEI și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Andrei CEBAN

 

CSF Bălți: 16.Stanislav NAMAȘCO, 2.Alvaro BELY MEDINA, 6.Nathanael BONGO MBOUROU, 7.Federico NSUE NGUEMA, 8.Ruslan CHELARI, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Andre DA SILVA, 11.Daniel DANU, 14.Serhii MOLOCHKO, 15.Luis Enrique NSUE ETUGU, 21. Petru NEAGU

Rezerve: 1.Artur NAZARCIUC, 3.Vladislav BOICO II, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Denis JANU, 44.Artur FOCA, 64.Sebastian CRECIUN

Antrenor secund: Alexandr PATRAMAN

 

Dacia Buiucani: 1.Victor DODON, 5.Mihai ȚÎPAC, 7.Dumitru BIVOL, 8.Vasile BÎTLAN, 9.Alex GUTIUM, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 17.Vlad PASCARI, 18.Daniil IACHIMOV, 19.Antonii JOSAN, 20.Ștefan EFROS

Rezerve: 12.Eduard VALUȚA, 3.Denis BACIU, 4.Dumitru STRAISTARU, 14.Sandu ROMAN, 23.Vitalie DUMBRAVA, 27.Valentin REBEJA, 58.Dumitru GALUȘCA, 71.David GOLBAN

Antrenor: Andrei MARTIN

 

CSF Bălți și Dacia Buiucani Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în cel de-al doilea meci al etapei inaugurale a Super Ligii. Partida de la stadionul Municipal din Bălți va fi transmisă în direct de postul de televiziune We Sport și de site-ul ligatv.md.  

 

Gazda meciului, CSF Bălți, a anunțat că accesul pe stadion va fi liber.

 

Jocul va fi arbitrat de către Daniel Luca. El va fi ajutat de asistenții Artur Macovei, Victor Luchița, și al patrulea oficial Andrei Ceban. Observator de arbitri FMF a fost delegat Victor Gheciu, iar delegat FMF – Petru Langa.

 

Pentru CSF Bălți este al treilea sezon în Super Liga. În ediția trecută echipa antrenată de Veaceslav Rusnac a fost la un pas de a obține dreptul să joace în cupele europene, dar a cedat în finala Cupei Moldovei Moldtelecom în urma loviturilor de departajare.

 

Și Dacia Buiucani este la a treia participare în elita fotbalului moldovenesc, în stagiunea trecută echipa antrenată de Andrei Martin a devenit câștigătoarea Ligii 1.

 

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în ediția trecută. Primul duel a a avut loc în etapa 1, pe 30 iulie 2022. În meciul de la Suruceni a fost consemnată o remiză albă. În cel de-al doilea meci jucat pe 16 septembrie 2022, la Bălți, s-a impus Dacia Buiucani, cu 1-0, datorită golului marcat de Dumitru Demian în min. 64.

 

Cele două echipe s-au întâlnit recent, pe 15 iulie, într-un meci amical, la Bălți. De data aceasta gazdele au învins cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de un jucător aflat în probe, a anunțat pagina de Facebook a clubului CSF Bălți.

 

Clubul bălțean a anunțat că s-a despărțit de 6 jucători: Nichita Moțpan (Fakel Voronej, Rusia), Denis Furtună (Zimbru), Serafim Cojocari (Unirea Slobozia, România), Miracle Chinaza (Petrocub), Wellington Taira (Bunedkor Tașkent, Uzbekistan) și Zotsara Randrimbololona.

La echipă a revenit atacantul ucrainean Serhii Molochko. S-au mai transferat la formația bălțeană fundașul Luis Enrique Nsue Etugu din Guineea Ecuatorială, mijlocașul brazilian Andre Da Silva, fundașul moldovean Sebastian Creciun.

Echipa a susținut 3 meciuri amicale: 3-1 cu Speranis Nisporeni (au marcat Nathanael Bongo-2 și Andre Da Silva), 3-3 cu FC Florești (Petru Neagu, Daniel Danu-2), 2-0 cu Dacia Buiucani.

 

Dacia Buiucani s-a despărțit de Dumi Demian, Ion Ghimp, Maxim Cojocaru, Oleg Martin, Dumitru Reniță și Laur Chițanu. "Schimbare de strategie la echipa de seniori a clubului nostru! Continuitatea este unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre, parte componentă a misiunii academiei Dacia Buiucani. Creșterea propriilor discipoli și trecerea lor cât mai eficientă de la juniorat la fotbalul de seniori rămâne drept obiectiv primar pentru noi. Mereu ne-am mândrit cu faptul că la prima echipă am jucat cu o majoritate covârșitoare compusă din copii care provin de la academia noastră! Acum e timpul propice de a da o șansă de afirmare în echipa de seniori junilor ce vin din urmă. Iar cei care au pus umărul la promovarea valorilor și spiritului nostru veritabil să le ofere o șansă celor care vin din urmă", a anunțat pagina de Facebook a clubului chișinăuian.

Au fost cooptați la prima echipă Cristian Pruteanu, Danila Iachimov, David Golban, Dumitru Străistaru de la Academia clubului.  

Echipa a susținut 5 meciuri amicale: 4-2 cu FCM Ungheni, 3-2 cu FC Florești, 0-2 cu Petrocub, 0-2 cu CSF Bălți, 1-2 cu Zimbru

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.