• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Fotbal feminin. Seminar pentru antrenorii din Liga WU12

04 aug 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal a organizat pe 3 august primul seminar de lucru pentru antrenorii care vor activa în cadrul competiției Liga WU12, ce va fi implementată și organizată, în special, pentru dezvoltarea tinerelor jucătoare născute în anii 2011-2013. Inițiativa vine în conformitate cu Planul de Dezvoltare al FMF cu privire la Fotbalul Feminin din Republica Moldova.

 

Cu un mesaj de salut către participanți a venit Dănuț-Stelian Oprea, Director Tehnic FMF.

 

Prima parte a seminarului a fost dedicată discuțiilor cu privire la organizarea primului Campionat în R. Moldova la Fotbal Feminin pentru categoria de vârstă sub 12 ani, precum și opinii referitoare la Regulamentul acestuia. Prezentarea a fost oferită de Ceban Natalia, Inspector FMF Fotbal Feminin.

Svetlana Patraș, coordonatoarea Proiectului „Fotbal Sigur pentru Copiii din Moldova”, s-a referit în detalii la Politica de protecție a copilului în fotbal, în cadrul competiției. 

Cu scopul de a răspunde particularităților individuale ale fiecărei fete prin crearea unui mediu sigur care să le stimuleze dezvoltarea fizică, psihologică și socială, toate cluburile feminine au primit materiale de sensibilizare privind protecția copilului și tineretului în fotbal.

În cadrul seminarului, participanții au făcut un schimb de idei cu privire la procesul de antrenament  în special pentru categoria de vârstă 10-12 ani.

Andrei Radiola, lector Școlii Federale de Antrenori, a pus în discuție aspecte care vizează metodele de organizare a procesului de antrenament și pregătirea tinerelor jucătoare.

 

În a doua partea a seminarului, antrenorii au participat la sesiunea de antrenament, la care a luat parte Selecționata Regională Centru WU14 la Fotbal Feminin.

 

La seminar au participat 14 antrenori: Larisa LAZARI (CSF „Anenii Noi 2020”), Alexandru LUNGU (FC „Steaua Nordului”), Vasile EȘANU (SSCJ Telenești), Eduard VLAS și Dumitru GRUȘOVSCHI (FC Mold Progress), Vladimir COLESNICENCO (LTPS nr.2), Ana-Maria NEDELEA și Vasile CEBAN (Școala Sportivă mun. Bălți), Alexandra BOCANCEA (FC Legia), Andrei COROZ și Grigorii CIBOTARI (CSF Zarea-Butor), Petru COROLIUC  (СSF,,BELCEANKA"), Andrei LEONOV (ȘS Comrat), Sergiu  ȚÎCU (ȘSR Ungheni).

 

Foto: Anna Rotary