• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

ȘFA. Refresh course pentru antrenorii ce dețin licențele C UEFA și C FMF

02 aug 2023 de Victor Daghi

În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori va organiza pe 14 și 16 august Refresh Course-uri de confirmare a calificărilor pentru antrenorii ce dețin licența C UEFA și C FMF. Cursurile vor avea loc online.

 

Pentru înregistrare la Refresh Course-uri, trebuie să expediați un e-mail în formă liberă la adresele lectorilor, negrescu1979@gmail.com și serghei.truhanov@fmf.md, care să includă:

1. Numele, prenumele

2. Clubul și categoria de vârstă a echipei

3. Nr. Licenței (C UEFA sau C FMF)

4. Contactele (tel.mobil. și adresa personală de e-mail)

Termenul limită – 9 august (pentru Refresh Course în limba rusă din 14 august) și 13 august (pentru Refresh Course în limba română din 16 august).

 

Lectori - Serghei Truhanov (Refresh Course în limba rusă din 14 august) și Igor Negrescu (Refresh Course în limba română din 16 august).

 

Calendarul Școlii Federale de Antrenori pentru întreg anul 2023 îl găsiți AICI.

 

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2022 Școala Federală de Antrenori a emis 55 de Licențe PRO. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 
Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.