• Fii alături de Echipa Țării

Arbitraj. FMF, eforturi de perfecționare a arbitrajului

31 iul 2023 de Reporter FMF

La Casa Fotbalului moldovenesc a avut loc întâlnirea președintelui FMF, Leonid Oleinicenco cu fostul mare arbitru internațional, Alexandru Deaconu din România. Oaspetele nostru a fost delegat de UEFA în calitate de lector la Cursul de vară pentru arbitrii și observatorii care deservesc meciurile de Super Liga Campionatului Republicii Moldova la fotbal. La întâlnirea de la FMF au mai participat Serghei Butelschi, secretar general FMF, Victor Stână, președintele Comitetului de Arbitri FMF și Anatol Bodean, manager al Departamentului de Arbitri FMF.

 

În cadrul discuției au fost trecute în revistă mai multe întrebări ce țin de arbitraj, evoluarea și perfecționarea continuă a acestuia, tendințele și căile de dezvoltare, atât la nivel european, cât și cel național, în special prin prisma necesității implementării sistemului VAR, care cu siguranța va da valoare adăugată fotbalului moldovenesc.

 

Cele două părți au convenit, de comun acord, că astfel de ședințe tehnice sunt oportune și vor continua prin conlucrarea bilaterală, în scopul ridicării nivelului arbitrajului moldovenesc.

 

Reamintim, săptămâna trecută, la Centrul de pregătire a selecționatelor naționale din Vadul lui Vodă a avut loc o nouă etapă de testare și perfecționare a arbitrilor moldoveni, în perspectiva reluării competiției interne. La eveniment au participat peste 50 de arbitri.