• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

„Bătălia Portarilor”, ediția a XIII-a

31 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Pe Carpen Arena din capitală a avut loc cea de-a XIII-a ediție a turneului ”Bătălia portarilor”. Competiția, care adună cei mai buni portari din țară, este organizată de peste 10 ani de fostul portar al Naționalei Moldovei, Andrian Bogdan. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de Alexandru Golban, fost jucător al Naționalei Moldovei, director al echipelor naționale specializate.

 

Ediția din acest an a adunat 105 de goalkeeperi, împărțiți în 6 categorii de vârstă.

Regulile sunt simple. Pe teren se află 2 porți, 2 portari și un arbitru. Durata meciului - 2,5 minute. Învinge portarul, care înscrie cele mai multe goluri la finalul timpului regulamentar. Meciul este întrerupt dacă unul dintre participanți înscrie 5 goluri. În caz de egalitate, se joacă până la primul gol.

 

Vă prezentăm lista câștigătorilor din acest an, pe categorii de vârstă:

 

Anul nașterii 2015:

Locul I - Adrian Blănuță

Locul II - Gabriel Volcov

 

Anul nașterii 2013/14:

Locul I - Bogdan Rudi

Locul II - David Ceban

 

Anul nașterii 2012:

Locul I - David Țerna

Locul II - Matei Mardari

 

Anul nașterii 2009/10:

Locul I - Ștefan Guzun

Locul II - Mihai Harabaji

 

Anul nașterii 2007/08:

Locul I - Alex Lefter

Locul II - Dan Rusu

 

Anul nașterii 2006 și mai mare:

Locul I - Eugeniu Afanasiev

Locul II - Adrian Golubciuc 

 

Titlul de cel mai bun portar la seniori i-a revenit lui Eugeniu Afanasiev, care a mai câștigat ”Bătălia Portarilor” în anii 2018 și 2019. El a fost premiat de către organizatori cu un sejur în Grecia. Alți câștigători s-au ales cu vacanțe la munte în Căile Bicazului, biciclete, mănuși de portar, mingi și tricouri.

 

”Bătălia Portarilor” este organizată din anul 2011. De-a lungul timpului marele trofeu a fost câștigat de Nicolae Calancea, Dumitru Celeadnic sau Denis Rusu. La edițiile precedente invitați de onoare au fost portarul selecționatei Uniunii Sovietice, Rinat Dasaev, celebrul Helmut Duckadam, câștigător cu Steaua București a Cupei Campionilor Europeni, portarul echipei naționale a României, Bogdan Stelea și fostul selecționer al Moldovei, Gabi Balint.

 

Federația Moldovenească de Fotbal susține desfășurarea turneului, iar la ediția de vară din acest an a fost reprezentată de către directorul selecționatelor specializate FMF, Alexandru Golban, care le-a urat succes competitorilor și le-a oferit mai multe premii.  

 

Foto: https://www.facebook.com/BataliaPortarilorMoldova