• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbal pe plajă. FC Tinerețea Suruceni câștigă în premieră Cupa Moldovei!

29 iul 2023 de Roman Cenușă

Astazi, 29 iulie, pe Arena FMF de fotbal pe plajă din Parcul „La izvor” al capitalei a avut loc finala celei de-a 15-a ediții a Cupei Moldovei la fotbal pe plajă. Într-un duel captivant, formația FC Tinerețea din Suruceni a reușit să cucerească pentru prima dată titlul, învingând deținătoarea en-titre a Cupei, BSC Nistru Chișinău, într-un meci plin de goluri și dramatism.

 

În prima repriză, Denis Ciopa de la FC Tinerețea a deschis scorul, iar portarul lui BSC Nistru, Ruslan Istrati a impresionat pe toată lumea marcând și aducând egalarea pe tabelă. FC Tinerețea a preluat din nou controlul jocului, după un gol semnat de Andrei Florea, iar la pauză scorul era de 2-1 în favoarea echipei din Suruceni.

 

Repriza secundă a fost la fel de intensă. Grigore Cojocari de la BSC Nistru a marcat un gol important ce a dus la o nouă egalare, 2-2. Cu toate acestea, inspiratul Andrei Florea a revenit cu o nouă lovitură pentru FC Tinerețea, marcând al doilea său gol și aducându-și echipa din nou în avantaj, 3-2.

 

Repriza a treia a fost extrem de tensionată. Cojocari a reușind să egaleze din nou, 3-3. Echipa din Suruceni, însă, a mai marcat încă trei goluri. Andrei Prepeliță, Anatolie Lepădatu și Andrei Florea au stabilit scorul final de 6-3.

 

Astfel, FC Tinerețea Suruceni a scris istorie în fotbalul pe plajă din Moldova, câștigând în premieră Cupa Moldovei.

 

Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări echipei FC Tinerețea Suruceni pentru această performanță istorică și pentru modul în care au demonstrat că pasiunea, talentul și efortul susținut pot duce la atingerea unor obiective remarcabile în sport!

 

FC Tinerețea – BSC Nistru 6-3 (2-1, 1-1, 3-1)

Au marcat: Denis CIOPA (2), Andrei FLOREA (3, 22, 36), Andrei PREPELIȚĂ (31), Anatolie LEPĂDATU (35) / Ruslan ISTRATI (2), Grigore COJOCARI (15, 25)

 

29 iulie. Ora 20:00. Arena FMF Beach Soccer, orașul Chișinău

Arbitri: Oleg CEBOTARI, Petru STOIANOV

 

FC Tinerețea: Andrei VICOL, Vasile OLARU – Dan COVALI, Igor PRAPORȘIC, Denis CIOPA, Andrei FLOREA, Andrei PREPELIȚĂ, Ion SAMARDAC, Anatolie LEPĂDATU, Dumitru CIOBAN, Toma GÎRBU, Dumitru GRIȚCO

Antrenor: Dumitru GRIȚCO

 

BSC Nistru: Ruslan ISTRATI – Grigore COJOCARI, Nicolae IGNAT, Leonid PODLESNOV, Dumitru GRAUR, Alexandru SÎRGHI, Artiom TURTA, Sergiu SCHIȚENCO, Vasile MÎȚA, Constantin GURJUI

Antrenor: Grigore COJOCARI

 

Foto: Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova