• Fii alături de Echipa Țării

Arbitraj. Seminar pentru observatorii de arbitri

28 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Departamentul de arbitri al FMF și Comitetul de Arbitri (CA) au organizat în sala de conferințe a complexului sportiv Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu un seminar pentru observatorii de arbitri moldoveni.

 

Lector al seminarului a fost instructorul UEFA, Alexandru Deaconu din România, care este și un experimentat observator de arbitri UEFA. Pe parcursul ședinței el s-a referit la evaluarea corectă a lucrului arbitrilor în timpul meciurilor, completarea raportului de joc. În cadrul seminarului au fost prezentate spre analiză mai multe imagini video cu unele faze discutabile din arbitraj, iar instructorul UEFA a venit cu evaluarea corectă a acestor momente de joc.

 

Buna desfășurare a seminarului a fost asigurată de către Victor Stînă, președinte CA, și  Anatolie Bodean, manager al Departamentului de Arbitri FMF. Acest seminar a fost organizat cu scopul de a îmbunătăți nivelul de pregătire al observatorilor de arbitri, înainte de startul noului sezon competițional.

 

Instructorul UEFA, Alexandru Deaconu, va fi prezent în calitate de lector și la cantonamentul de pregătire al arbitrilor din Super Liga, care este planificat în perioada 28-31 iulie, la Centrul tehnic de la Vadul lui Vodă.