• Fii alături de Echipa Țării

Veterani (Competiții)

Selecționata de veterani a Moldovei a câștigat "Cupa Memoriei 1992"

24 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Selecționata de veterani a Moldovei a devenit câștigătoarea primei ediții a turneului de mini-fotbal între veterani "Cupa Memoriei 1992", organizat pentru a comemora eroii căzuți în războiul pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din anul 1992.

 

La ceremonia de deschidere a turneului au participat Maria Lupașcu, Președintele Asociației Obștești de Binefacere „De la inimă la inimă”, soția regretatului erou Filip Lupașcu, Constantin Covrig, consilier al prim-ministrului pe problemele veteranilor, veteran de război, Alexandru Gorgan, colonel(r), ex-viceministru al Apărării, ex-secretar al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, vicepreședinte al Federației Asociațiilor de Veterani și Rezerviști ai Forțelor Armate ale Republicii Moldova, și Tudor Prida, secretarul Asociației Obștești a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de către vicepreședintele Ruslan Berzoi.  

 

În meciul decisiv din cadrul turneului găzduit de Joma Arena din Chișinău, echipa antrenată de Anatol Teslev a învins formația veteranilor Armatei Naționale, scor 6-0. Podiumul a fost completat de echipa de veterani a Ministerului Afacerilor Interne, iar pe locul 4 s-a clasat echipa de veterani a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 

În cadrul turneului au fost desemnați cei mai buni jucători din fiecare echipă: Ghenadie Orbu (selecționata de veterani a Moldovei), Vitalie Mîndru (Armata Națională), Ruslan Istrati (MAI) și Vitalie Munteanu (ANP). De notat și faptul că doi componenți ai echipei de veterani a Armatei Naționale, Andrei Vicolaș și Gheorghe Foșa, au luptat în războiul pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din anul 1992. Toate echipele au primit cupe, diplome şi cadouri.