• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Liga 1, ediția 2023/24. S-a stabilit programul meciurilor fazei I

21 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

În zilele de 18 și 19 august începe cea de-a XXXIII-a ediție a Campionatului Moldovei, Liga 1. Pentru sezonul 2023-2024 și-au confirmat participarea 12 echipe:


FC ”DINAMO - AUTO”;

FC ”FĂLEȘTI”;

FC ”ISKRA”;

FC  ”OLIMP”;

FC ”REAL SUCCES”;

FC ”SAKSAN”;

”SHERIFF – 2”;

FC ”SPERANIS”;

FC ”SPERANȚA DROCHIA”;

FC ”UNIVER”;

FC ”VĂSIENI”;

FC ”VICTORIA”.

 

Astăzi, în sala de conferințe a stadionului Zimbru a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor fazei I a Ligii 1. În conformitate cu Regulamentul Campionatului R.Moldova la fotbal, echipele au fost repartizate în două grupe a câte 6:
 

Grupa A: FC Dinamo-Auto, FC Victoria, Sheriff-2, FC Văsieni, FC Speranța, FC Iskra

Grupa B: FC Olimp, FC Fălești, FC Speranis, FC Saksan, FC Real Succes, FC Univer

 

Vă prezentăm programul partidelor rundei inaugurale: 

Etapa 1 (18-19 august)
FC Fălești - Olimp

Real Succes - Speranis

Univer - Saksan

Sheriff-2 - Victoria

FC Văsieni - Dinamo-Auto

Speranța - Iskra

 

Programul complet va fi publicat mai târziu pe site-ul nostru.


În fiecare grupă echipele vor disputa câte 15 meciuri în sistem tur-retur-tur. În baza rezultatelor celor 15 etape se vor stabili echipele participante în Faza II - în Grupa 1 și Grupa 2:

a) Grupa 1 va fi formată din 6 echipe și va include 4 echipe clasate pe primele două locuri în Grupele A și B din Faza I a competiției Liga 1, precum și 2 echipe clasate pe locurile 7 și 8 după Faza I a competiției Super Liga;
Echipele vor disputa câte 10 meciuri în sistem tur-retur. În baza rezultatelor celor 10 etape din Grupa 1 se va stabili câștigătorul și premianții Ligii 1. Campioana va primi dreptul de a evolua în următoarea ediție a competiției Super Liga, cu condiția obținerii licenței respective pentru prima divizia valorică.


b) Grupa 2 va fi formată din 8 echipe și va include echipele clasate pe locurile 3-6 în Grupele A și B din Faza I a competiției Liga 1. În Grupa 2 meciurile se vor desfășura în 7 etape. În baza rezultatelor celor 7 etape din Grupa 2, ultimele două clasate echipe vor retrograda în Liga 2, iar celelalte 6 echipe vor participa în runda play-off. Câștigătorul rundei play-off va obține dreptul de a evolua în următoarea ediție a competiției Super Liga, cu condiția obținerii licenței respective pentru prima divizia valorică.


c) Runda play-off va fi disputată după cum urmează:
Prima etapă
- echipele clasate pe locurile 1-6 în Grupa 2 vor forma 3 perechi (1 - 6, 2 - 5, 3 - 4). Învingătoarele, care vor fi stabilite dintr-un singur meci, vor accede în etapa următoare, unde se vor alătura formațiilor clasate pe locurile 2 - 6 în Grupa 1.
Etapa a doua
- echipele câștigătoare a perechilor din Prima Etapă a rundei play-off vor forma 3 perechi cu echipele care s-au clasat pe locurile 2-4 în Faza II Grupa l a Ligii 1, după cum urmează:
- câștigătorul perechii 3-4 a Primei Etape din runda play-off va juca cu echipa care a ocupat locul 2 în Grupa 1
- câștigătorul perechii 2-5 a Primei Etape din runda play-off va juca cu echipa care a ocupat locul 3 în Grupa 1;
- câștigătorul perechii 1-6 a Primei Etape din runda play-off va juca cu echipa care a ocupat locul 4 în Grupa 1;
- încă o pereche din Etapa a Doua din runda play-off va fi formată din echipele care au ocupat locurile 5 și 6 în Grupa 1.


Toate meciurile din runda play-off se vor juca în sistem olimpic (eliminatoriu), dintr-un singur meci.


Pentru faza II a competiției nu vor fi luate în calcul punctele acumulate în faza I. Toate echipele vor începe faza II a competiției cu zero puncte.

 

Foto: Adrian PĂDURARU
DOCUMENTE ANEXATE

Calendar Liga 1, ediția 2023-2024