• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga 2023/24. Programul meciurilor Fazei 1

18 iul 2023 de Victor Daghi

Pe 5 august începe cea de-a XXXIII-a ediție a Campionatului Moldovei, Super Liga. În sezonul 2023-2024 vor participa 8 echipe: SHERIFF Tiraspol, PETROCUB Hîncești, ZIMBRU Chișinău, MILSAMI Orhei, CSF BĂLȚI, DACIA BUIUCANI Chișinău, FC FLOREȘTI și CSF SPARTANII Selemet.  

 

Programul meciurilor fazei I a Super Ligii îl găsiți AICI.

 

În conformitate cu Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, Super Liga se va desfășura după cum urmează:
- Faza I se va disputa între 8 echipe și se va desfășura în 14 etape, în sistem tur-retur. După disputarea celor 14 etape se vor stabili 6 echipe care vor evolua în Faza II a Campionatului - faza finală.
 

- Ultimele 2 echipe clasate în Faza I se vor alătura altor 4 echipe din Liga 1 și vor concura pentru un loc în Super Liga din sezonul următor.
 

- Faza II se va disputa între 6 echipe, stabilite din Faza I, și se va desfășura în 10 etape, în sistem tur-retur.
 

- Numărul de meciuri jucate „acasă și în deplasare” pentru fiecare dintre echipe va depinde de locul ocupat în clasament după Faza I a competiției, urmând a fi disputate după cum urmează:
a) echipa clasată pe primul loc în Faza I va disputa pe teren propriu meciurile din Faza II cu cluburile clasate pe locurile 5 și 6 în Faza I;
b) echipa clasată pe locul doi în Faza I va disputa pe teren propriu meciurile din Faza II cu clubul clasat pe locul 6 în Faza I.
 

- Pentru Faza II a Campionatului nu vor fi luate în calcul punctele acumulate în Faza I. Toate echipele vor începe Faza II a competiției cu zero puncte.
- După disputarea celor 10 etape a Fazei II se va stabili campioana și premiantele Super Ligii, precum și cluburile care vor participa în competițiile de cluburi sub egida UEFA.