• Fii alături de Echipa Țării

Ghenadie Crasnoșan, la 60 de ani!

12 iul 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Observatorul de arbitri FMF și mentorul tinerilor arbitri, Ghenadie Crasnoșan împlinește astăzi onorabila vârstă de 60 de ani!

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, prosperitate, bucurii, viață lungă alături de cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru.  

 

La Mulți Ani!

 

Ghenadie Crasnoșan s-a născut pe 12 iulie 1963, în orașul Chișinău.

 

De mic copil a practicat fotbalul la Școala republicană de fotbal din Chișinău, iar primii antrenori i-au fost Anton Ababii și Nicolai Adamov. A jucat la MoldGaz, Scînteia Stăuceni și Chișinău Gaz. Cu MoldGaz a devenit dublu deținător al Cupei orașului Chișinău și multiplu premiant al campionatului orășenesc.

 

Ghenadie Crasnoșan a început să arbitreze meciurile de fotbal în anul 1984. În perioada 1988-1991 a arbitrat meciuri din campionatul de juniori a URSS, iar între anii 1992 și 2013 a oficiat partide de fotbal din Republica Moldova. În total a arbitrat la centru 297 de meciuri. A fost asistent la câteva finale ale Cupei Moldovei.

 

În perioada 1995-2008 a fost arbitru FIFA (30 de meciuri). Ghenadie Crasnoșan a lucrat ca arbitru asistent la turneul final al Campionatului European U16 din Germania, în anul 1997, unde a arbitrat 5 meciuri, inclusiv și finala Spania - Austria (0-0, 5-4 la penalty).

 

Din anul 2013 este observator de arbitri FMF și mentor al tinerilor arbitri. A activat în calitate de instructor de arbitri.

 

Este căsătorit, soția - Galina, are un fiu Alexandru și o fiică Ana, ambii foști arbitri, precum și 2 nepoți.