• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova învinsă de Ucraina

09 iul 2023 de Roman Cenușă

Într-un meci extrem de important din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024, echipa națională a Ucrainei a învins Moldova cu scorul de 5-2. Meciul s-a desfășurat pe Arena European Games Park din orașul Baku, Azerbaidjan.

 

În prima repriză a meciului, Ucraina a deschis scorul în minutul 2 prin golul marcat de Oleg Zborovskyi. Cu toate acestea, Moldova a reușit să egaleze în minutul 5, când Leonid Podlesnov a înscris un gol impresionant.

 

În repriza secundă a meciului, Moldova a avut o șansă de a prelua conducerea după ce a obținut un penalty în minutul 18. Din păcate, Serghei Schițenco nu a reușit să transforme lovitura de la 11 metri, ratând o oportunitate importantă.

 

Ucraina a profitat de acest moment și a marcat golul de 2-1 în minutul 22, prin reușita lui Oleksandr Poslavskyi. Cu toate acestea, Moldova a revenit rapid în joc și a reușit să egaleze din nou în minutul 23, când Dumitru Graur a marcat.

 

În a treia repriză a meciului, Ucraina a demonstrat determinare și s-a impus în mod decisiv. Andrii Pashko a marcat golul care a adus avantajul echipei sale în minutul 25, iar Dmytro Voitenko a majorat scorul în minutul 27. Pentru a încheia în stil, Andrii Nerush a marcat al cincilea gol al Ucrainei în minutul 29.

 

În urma acestui rezultat, tricolorii ratează calificarea la turneul final.


Ucraina se califică la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).

 

FMF felicită echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei pentru evoluția sa la acest turneu de calificare și îi urează mult succes în competițiile viitoare.

 

Ucraina – Moldova  5-2

Au marcat: Oleg Zborovskyi (2), Oleksandr Poslavskyi (22), Andrii Pashko (25), Dmytro Voitenko (27), Andrii Nerush (29) / Leonid Podlesnov (5), Dumitru Graur (23)

Penalty ratat: Serghei Schițenco (18)

 

09 iulie. Ora 17:45. Arena European Games Park, orașul Baku (Azerbaidjan)

Arbitru: Lukasz Ostrowski (Polonia)

 

Ucraina: Andrii Nerush, Oleksandr Poslavskyi - Ihor Levchenko, Andrii Borsuk, Oleh Shchytnik, Oleksandr Korniichuk, Yaroslav Zavorotnyi, Dmytro Voitenko, Yurii Shcherytsia, Andrii Pashko, Maksym Voitok, Oleg Zborovskyi

Antrenor: Mykola Kostenko

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Turneul de calificare s-a desfășurat în perioada 5-9 iulie la Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc la Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2024, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

 

Echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei a făcut parte din Grupa A a turneului de calificare, alături de Azerbaidjan, Italia și Estonia.

 

Rezultatele naționalei Moldovei în faza grupelor au fost următoarele:

1 etapă

Azerbaidjan – Moldova  2-3

 

2 etapă

Italia – Moldova 3–1

 

3 etapă

Estonia – Moldova 2-6

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

foto: www.instagram.com/beachsoccer_moldova/