• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Ruslan Pernai: Vom intra pe teren și vom juca pentru victorie!

08 iul 2023 de Roman Cenușă

Interviu cu antrenorul echipei naționale a Moldovei de fotbal pe plajă, Ruslan Pernai, după calificarea echipei într-unul dintre meciurile play-off-ului pentru obținerea biletului la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024.


Întrebare: Felicitări, domnule Pernai, pentru performanța echipei dumneavoastră până în acest moment! Cum apreciați evoluția jucătorilor în primele trei meciuri și ce credeți că a contribuit la succesul echipei Moldovei în această fază a competiției?

Răspuns: Mulțumesc mult! Echipa se pregătește etapă cu etapă, își intră în formă și se dăruiește pe teren la maximum în cadrul acestui turneu. Fiecare jucător intră în teren pentru țară, pentru familie, pentru cei dragi, pentru suporterii care cred în noi. Sunt mulțumit de toate meciurile. În partida cu italienii, ne-a lipsit norocul, experiența și îndrăzneala, dar vom lucra la asta.

 

Întrebare: Duminică aveți o partidă crucială împotriva selecționatei Ucrainei pentru obținerea unui loc la Cupa Mondială. Cum pregătiți echipa pentru acest meci și care sunt principalele aspecte pe care doriți să le abordați pentru a obține o victorie?

Răspuns: Jucătorii se vor odihni și se vor recupera, vor intra în atmosfera jocului. Vom face analiza tradițională a meciurilor, restul este un secret a procesului de lucru.

 

Întrebare: În meciul împotriva Estoniei, echipa Moldovei a înregistrat o victorie clară cu scorul de 6-2. Ce ați considerat că a funcționat bine în acel meci și cum v-ați motivat jucătorii să continue performanțele bune în meciul următor după înfrîngerea cu Italia?

Răspuns: Să joci împotriva Italiei în divizia de elită reprezintă deja o șansă excelentă pentru "noii veniți" să acumuleze experiență, să lupte și să se evidențieze. Moldova a reușit să facă asta foarte bine, a jucat un meci demn, dar a avut puțin ghinion. Estonia ne este un adversar cunoscut. Este o echipă puternic motivată, cu un viitor promițător. În 2021, în finala Campionatului European, divizia "B", care a avut loc la Chișinău, am învins deja Estonia cu scorul de 4-1. Cel mai important este să avem întotdeauna încredere în noi înșine, în propriile noastre puteri, să ne îndreptăm către obiectiv și să luptăm din greu pe fiecare porțiune a terenului până în ultima secundă. Cel mai dificil a fost primul meci cu Azerbaidjan, ne doream foarte mult să le „întoarcem datoria” după Jocurile Europene. A trebuit să depunem eforturi considerabile.

 

Întrebare: Cum credeți că se poate aborda și învinge selecționata Ucrainei, care a dominat Grupa B? Aveți deja o strategie în minte sau veți face ajustări în funcție de evoluția meciului?

Răspuns:  Avem o strategie. Și vom face ajustări în timpul jocului, dacă va fi nevoie. Vom intra pe teren și vom juca pentru victorie!

 

Întrebare: Pentru echipa Moldovei, calificarea la Cupa Mondială ar fi o realizare remarcabilă. Ce mesaj aveți pentru jucători și pentru suporterii care vă susțin în această etapă crucială a competiției?

Răspuns: Suporterii moldoveni de fotbal pe plajă sunt întradevăr al șaselea jucător. Le simțim foarte mult lipsa aici, în Baku. Ei știu cum să ne încarce cu energie, așa cum nimeni altcineva nu știe. Împreună cu ei, am devenit campioni europeni de două ori. Vreau să le mulțumesc enorm tuturor suporterilor și rudelor din partea mea personală și din partea jucătorilor echipei, din partea întregului staff. Este foarte important pentru noi să știm că oamenii cred în noi, ne iubesc și ne susțin. În fața ochilor avem mereu tribunele pline ale stadionului din Parcul „La Izvor”, scandând „Hai, Moldova!”. Această experiență trebuie repetată! Ne-ar plăcea să jucăm din nou acasă, în fața tribunelor pline, împotriva echipelor de top din fotbalul mondial pe plajă.

 

Duminică, 9 iulie, începând cu ora 17:45 într-o partidă crucială pentru obținerea unui loc la Cupa Mondială, naționala Moldovei va juca cu selecționata similară a Ucrainei, ocupanta locului 1 în Grupa B.

 

Câștigătoarea acestui meci se va califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).

foto: www.instagram.com/beachsoccer_moldova/