• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova bate Estonia și e la un meci de Cupa Mondială

07 iul 2023 de Roman Cenușă

În ultimul meci din Grupa A a turneului de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024, echipa națională a Estoniei s-a confruntat cu cea a Moldovei într-un meci plin de acțiune. Partida s-a desfășurat la Arena European Games Park, din orașul Baku, Azerbaidjan.

 

Estonia a deschis scorul în prima repriză prin golul marcat de Sander Lepik în minutul 6. Cu toate acestea, avantajul estonilor a fost anulat rapid de către Alexandru Sîrghi, care a marcat golul egalizator pentru Moldova în același minut 6.

 

În repriza secundă, portarul Moldovei, Ruslan Istrati, a surprins pe toată lumea prin marcarea unui gol în minutul 13, aducând echipa sa în avantaj. Apoi, Leonid Podlesnov a adăugat încă un gol pentru Moldova în minutul 21, crescând diferența la 3-1. Kristian Marmor de la Estonia a reușit să reducă din handicap în minutul 23, marcând golul care a adus scorul la 2-3. Cu toate acestea, bucuria estonilor a fost de scurtă durată, deoarece în același minut 23, Dumitru Graur a marcat pentru Moldova, stabilind scorul la 4-2 în tricolorilor.

 

În a treia repriză, Moldova și-a consolidat avantajul prin golurile marcate de Artiom Turta în minutul 29, și Alexandru Sîrghi în minutul 35, stabilind scorul final la 6-2 în favoarea Moldovei.

 

Această victorie importantă pentru echipa națională a Moldovei asigură echipei noastre participarea în meciul de play-off pentru un bilet la turneul final al Cupei Mondiale de Fotbal pe Plajă 2024.

 

După 3 jocuri disputate, Moldova a acumulat 6 puncte și a obținut locul 2 în Grupa A. Această clasare îi oferă echipei șansa de a juca duminică, 9 iulie, într-o partidă crucială pentru obținerea unui loc la Cupa Mondială cu selecționata similară a Ucrainei, ocupanta locului 1 în Grupa B.

 

Estonia – Moldova 2-6

Au marcat: Sander Lepik (6), Kristian Marmor (23) / Alexandru Sîrghi (6, 35), Ruslan Istrati (13), Leonid Podlesnov (21), Dumitru Graur (23), Artiom Turta (29)

 

07 iulie. Ora 12:30. Arena European Games Park, orașul Baku (Azerbaidjan)

Arbitru:  Sergio Filipe Gomes Soares (Portugalia)

 

Estonia: Markus Lukk, Kaspar Kotter - Albert Anissimov, Erol Kigaste, Ervin Er. Stüf, Henry Remmelgas, Rauno Nõmmiko, Ragnar Raku, Rasmus Munksind, Sander Lepik, Joosep Juha, Kristian Marmor, Priit Mäeorg

Antrenor: Aleksei Galkin

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Turneul de calificare se desfășoară în perioada 5-9 iulie la Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc în Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2024, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

 

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie.

 

În faza eliminatorie, se vor forma următoarele perechi de meciuri:

-        locul 1 din Grupa D se va confrunta cu locul 2 din Grupa C

-        locul 1 din Grupa C va juca împotriva locului 2 din Grupa D

-        locul 1 din Grupa B se va întâlni cu locul 2 din Grupa A

-        locul 1 din Grupa A va juca împotriva locului 2 din Grupa B

 

Cele 4 echipe câștigătoare din aceste meciuri se vor califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).

foto: www.instagram.com/beachsoccer_moldova/