• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

LIVE 12:30. Fotbal pe plajă. Estonia – Moldova

07 iul 2023 de Roman Cenușă

Astăzi, pe 7 iulie, echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei se pregătește să dispute ultimul meci din Grupa A a turneului de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024. Într-un meci foarte așteptat, în care se va decide a doua echipă calificată în etapa play-off, reprezentativa noastră se va confrunta cu selecționata similară a Estoniei. Arena European Games Park, situată în orașul Baku din Azerbaidjan, va găzdui acest meci. Amintim că, în primul meci din faza grupelor, Moldova a obținut o victorie cu scorul de 3-2 împotriva gazdelor turneului de calificare, naționala Azerbaidjanului, iar în al doilea meci a suferit o înfrângere cu scorul de 1-3 în fața Italiei.

 

Partida va fi transmisă în direct și poate fi vizionată AICI

 

Estonia - Moldova

07 iulie. Ora 12:30. Arena European Games Park, orașul Baku (Azerbaidjan)

Arbitru:  Sergio Filipe Gomes Soares (Portugalia)

 

Estonia: Markus Lukk, Kaspar Kotter - Albert Anissimov, Erol Kigaste, Ervin Er. Stüf, Henry Remmelgas, Rauno Nõmmiko, Ragnar Raku, Rasmus Munksind, Sander Lepik, Joosep Juha, Kristian Marmor, Priit Mäeorg

Antrenor: Aleksei Galkin

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei face parte din Grupa A a turneului de calificare, alături de Azerbaidjan, Italia și Estonia.

 

Rezultatele tuturor meciurilor și clasamentul grupei A le găsiți AICI.

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Turneul de calificare se desfășoară în perioada 5-9 iulie la Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc în Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2024, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

 

Amintim că, Azerbaidjan, Belarus, Estonia, Franța, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Elveția, Turcia și Ucraina și-au câștigat un loc în turneul de calificare urmare a poziției lor în clasamentul mondial de fotbal pe plajă.

 

Grecia, Danemarca, Lituania au completat cele 3 poziții din Grupa B, Grupa C și Grupa D în urma pre-calificărilor care au avut loc între 2 și 4 iulie.

 

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie.

 

În faza eliminatorie, se vor forma următoarele perechi de meciuri:

-        locul 1 din Grupa D se va confrunta cu locul 2 din Grupa C

-        locul 1 din Grupa C va juca împotriva locului 2 din Grupa D

-        locul 1 din Grupa B se va întâlni cu locul 2 din Grupa A

-        locul 1 din Grupa A va juca împotriva locului 2 din Grupa B

 

Cele 4 echipe câștigătoare din aceste meciuri se vor califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).

foto: www.instagram.com/beachsoccer_moldova/